Hindistan’dan sert hamle

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Hindistan’dan sert hamle

Hindistan Finansal İstihbarat Birimi, ülke sınırları içinde 9 kripto para işlem platformunun internet sitelerine erişimi engelleyeceğini açıkladı. Bahsi geçen platformların yasal olmayan şekilde faaliyet göstermesi, sebep gösterildi. Bazı işlem platformlarının FIU’ya kaydolmadıkları, bununla birlikte ulusal kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı düzenlemelerine uymadıklarına değinen bir bildiri yayınladı.

Sanat dünyasının dijital çağı

279 yıllık bir geçmişe sahip ünlü müzayede evi Sotheby’s, yalnızca 2023’te dijital sanat satışlarından yaklaşık 35 milyon dolar kazanç elde ettiğini açıkladı. Bu başarı, dijital sanat sektörünün yükselişini ve bu yılın, sektör için öne çıkan bir yıl olduğunu gösteriyor. Sotheby’s Dijital Sanat Başkanı Michael Bouhanna, X üzerinden yaptığı açıklamada, 2023 yılının dijital sanat için en heyecan verici yıllardan biri olduğunu belirtti. Ayrıca, Sotheby’s Metaverse adı altında NFT’lerin ikincil ticareti için bir pazar yeri de başlattı.

Şirketler, ETF hazırlıklarını hızlandırıyor

Bu yılın en çok konuşulan başlıklarından ETF’lerde bazı gelişmeler söz konusu. Ark Invest and 21 Shares ETF başvurusunun kabul edilmesi için çalışmalara hız verildi. Ocak ayındaki ilk onay dalgasında değerlendirilmesi beklenen spot Bitcoin ETF’i için nihai S-1 değişikliğini sunan ilk şirket oldu. Daha önce yayınlanan bir rapora göre SEC yetkilileri, 21 Aralık’ta en az yedi firmanın temsilcileriyle bir araya gelerek başvuru sahiplerinin nihai S-1 değişikliklerini 29 Aralık’a kadar sunmaları için son bir tarih belirledi. Bu nedenle bugün içinde değişiklik yapılmış çok sayıda S-1 dosyasının SEC’ye sunulması bekleniyor.

Bu içerik en son 29 Aralık 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN