Hedge fonları, kripto paraya güven duyuyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Hedge fonları, kripto paraya güven duyuyor

PwC’nin 2023 Küresel Kripto Hedge Fonu Raporu’na göre; hedge fonlarının kripto paraya olan güveni devam ediyor. Bununla birlikte kripto hedge fonlarının, işlem yapacağı platform seçimine geçen yıla göre yüzde 110 daha fazla önem verdiğinden ve zorunlu denetimden geçenleri tercih ettiğinden söz ediliyor. Öne çıkan sonuçlardan bir diğeri de endüstri oyuncularının standart likidite yönetim araçlarını geçen yıla göre yüzde 100 bir artışla kullanması. Ayrıca, kripto para hedge fonlarının merkezi işlem platformlarını tercih etme oranının yüzde 44 olduğu da raporda yer alan sonuçlar arasında yer alıyor. Bu oran 2021’de yüzde 31, 2022’de ise yüzde 42 idi.

Avrupa Bankacılık Otoritesi, stabil kripto para ihraççılarına çağrıda bulundu

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), stabil kripto para ihraççılarını risk yönetme ve tüketicileri koruma konusunda “yol gösterici ilkelere” gönüllü olarak uymaya çağırdı. EBA yetkililerine göre, MiCA’nın onaylanmasının ardından önümüzdeki aylarda stabil kripto para ihracında yıkıcı ya da ani iş modeli düzenlemelerinden kaynaklı risk görülebilir.  Bu riski azaltmak ve tüketicilerin korunmasını kolaylaştırmak için MiCA uygulamasına yönelik hazırlık eylemlerinin teşviki amaçlanıyor.

Google, NFT ve tokenize dijital varlıklara kapılarını açıyor

Google’ın üst düzey yetkililerinden Joseph Mills, uygulama geliştiricilerinin NFT gibi dijital varlıkları Play uygulama mağazası üzerinden oyunlarına entegre edebileceğini açıkladı.

Mobil yazılım pazaryeri politikasının güncellenmesinin bir parçası olan bu gelişmeye yönelik uygulamaların, tokenize dijital varlıklar konusunda kullanıcılara karşı şeffaf olması gerektiğini belirtti. Bununla birlikte oyun veya takas faaliyetlerinden elde edilebilecek herhangi bir potansiyel kazancı teşvik edemeyeceğini veya cazip hale getiremeyeceğinin de altınız çizdi.

Söz konusu politika değişikliği, yaz boyunca bir grup geliştirici ile test edildikten sonra tüm geliştiricilerin kullanımına açılacak. Şirket bir yandan, ikincil pazar yerleri de dahil olmak üzere blokzincir tabanlı uygulamalara desteğini geliştirmek için sektör ortaklarıyla birlikte çalışıyor.

Bu içerik en son 13 Temmuz 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN