“Fenerbahçe Token whitepaper’ı 25 yıllık bir vizyon ortaya koyuyor”

Paribu CEO’su Yasin Oral, BloombergHT’de yayınlanan ve Güzem Yılmaz Ertem’in sunduğu Fokus programına konuk oldu. Oral, canlı yayında Fenerbahçe Token ile ilgili soruları yanıtladı.

Yasin Oral, yerli ve yabancı pek çok fan token’ı listeleyen Paribu’nun son olarak Fenerbahçe ile yaptığı anlaşmayı detaylarıyla aktardı.

Türkiye’de bir ilk

Yasin Oral, söz konusu birlikteliğin ve ön satışın detaylarını soran Ertem’e “Kulüp ön satıştan 1 saat içerisinde toplamda 436 milyon dolarlık bir gelir elde etti. Bu, dünyada bazı konularda bir ilki temsil ediyor” şeklinde yanıt verdi.

Oral, Fenerbahçe Token’ın yanı sıra taraftar token’ları ve Paribu üzerine açıklamalarda bulundu. O açıklamalardan bazılar şöyle:

  • “Yerli kulüplerin %90’ının üzerindeki hacmi ve yurt dışındaki kulüplerin de %50’den fazla hacmi Paribu’da gerçekleşiyor. Bunlar önemli datalar. Bakıldığında Paribu’da 4,5 milyon kullanıcı var ve dün itibariyle son 24 saatlik işlem hacmi 700 milyon doların üzerinde.”
  • “Normal şartlarda fan token’lar diğer partnerlerin kendi ağında çıkar ama bu, ilk defa bir kulübün ERC-20 ağında çıkardığı ve bizim de çıkarmasına vesile olduğumuz bir token. Herhangi bir kuruma, kuruluşa hatta kulübe ya da yönetime dahi bağlı değil. Bu token’ı oluştururken whitepaper’da 25 yıllık bir süreç ön gördük ve bu, kulübün vizyonunu da ortaya koyuyor. 25 yıllık süreçle yönetimlerden bağımsız bir sürece imza attılar.”
  • “Ön satışını iki parça halinde yaptık; birincisi kilitli, ikincisi kilitsiz seçenek. Kilitli seçenekte yatırımcı 9 ay beklemek durumunda ve ondan sonra 15 ay boyunca kilitleri açılıyor. Burada 20 milyon adetlik bir token söz konusu. Diğer tarafta da 500 bin adetlik kilitsiz token var. Market açılınca kullanıcıların alıp satabildikleri bir kısım. Artık Fenerbahçe Token marketinin kendi içinde fiyat oluşacak.”
  • Bir şirketin decacorn ya da unicorn olmasındaki tek ölçüt yatırım. Eğer yatırım almıyorsa bu konu değerlendirilemiyor. Paribu’nun unicorn mu yoksa decarcon mu olduğunu nasıl teşhis ederiz bilemiyorum ancak şu an oraları çoktan geçmiş vaziyetteyiz.
  • Yakın zamanda duyuracağımız pek çok iş birliğimiz ve çalışmalarımız olacak.

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN