Ethereum, Shapella güncellemesini başarıyla yayına aldı

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma ve Raporlama Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, blokzincir ve kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Ethereum, Shapella güncellemesini başarıyla yayına aldı

Ethereum (ETH) ağının uzun zamandır beklenen Shapella güncellemesi perşembe gününün ilk saatlerinde sorunsuz bir şekilde devreye alındı. Güncellemenin gerçekleşmesiyle Aralık 2020’den beri, Ether’lerini stake eden yani ağ üzerinde kilitleyen doğrulayıcılar da Ether’lerini çekmeye başlayabilecek. Yaklaşık 35 milyar değerinde olan bu kilitli varlık sahiplerinin talepleri sırayla karşılanabilecek.

Twitter, kullanıcılarının hisse senedi ve kripto para ticareti yapabilmesine izin verecek

 Twitter, kullanıcılarının hisse senetlerine, kripto para birimlerine ve diğer finansal varlıklara erişmesine izin verecek bir özellik getiriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, arama sekmesinde önüne dolar işareti koyarak bir hisse senedi veya kripto para birimi aratabilecek ve gerçek zamanlı işlem veri grafiklerini görebilecek. Görüntülemenin yanı sıra, alım satım işlemlerini de buradan yapabilecek.

Kripto ekosisteminin aktif olarak kullandığı bir mecra olan Twitter’ın bu özelliği ile adaptasyon konusunda yeni bir pencere açması bekleniyor. 

Uniswap’in cüzdan uygulaması App Store’da

Uniswap’in iOS cüzdanı gecikmeli olarak Apple’ın App Store’unda yerini aldı. Merkeziyetsiz borsa protokolünün Uniswap, cüzdan uygulamasını martın başında tanıtsa da ancak o sırada Apple’ın onayı geciktirdiğini belirtmiş ve sınırlı bir sürümle ürünü piyasaya sürmüştü.

Twitter hesabından “Uniswap mobil cüzdanı, Apple hapishanesinden çıktı ve artık çoğu ülkede yayında” diyen Uniswap, Apple’ın iznini bekleyen diğer ülkelerde de mobil cüzdanını yayınlamayı hedefliyor.

Bu içerik en son 14 Nisan 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN