Deutsche Bank’tan kripto para saklama lisansı başvurusu

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.



Günün önce çıkan başlıkları şöyle:

Deutsche Bank’tan kripto para saklama lisansı başvurusu

Almanya’nın dev varlık yöneticisi Deutsche Bank, kripto para saklama hizmeti sunmak için lisans başvurusunda bulundu. 20 Haziran’da düzenlenen bir konferansta, ticari bankacılık departmanının başında olan David Lynne konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Dijital varlıklarımızı ve saklama faaliyetlerimizi geliştiriyoruz. Resmi olarak dijital varlık lisansı için BaFin’e başvurduk” şeklinde konuştu.

Avustralyalı gençlerin yüzde 31’i kripto paraya sahip

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX)’in yaptığı bir araştırmaya göre; 18-24 yaş aralığındaki yeni nesil yatırımcıların yüzde 46’sı, istikrarlı getiri sağlayan yatırım stratejilerini uyguluyor. Ayrıca, Avustralyalı genç yatırımcıların neredeyse üçte biri, kendilerinden yaşça büyük yatırımcılara göre daha az risk aldığını düşünüyor. 2020 yılından bu yana ülkede 1,2 milyon gencin kripto varlıklara yatırım yapması ise, araştırmanın dikkat çeken bir başka sonucu. Üstelik bu kesimin ortalama kripto para varlığı ise, 2700 dolar değerinde.   

IMF, sınır ötesi dijital para birimleri için yol haritası çiziyor

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) para ve sermaye piyasaları departmanı yöneticisi Tobias Adrian, sınır ötesi merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) için yeni platformların daha verimli ve güvenli olabileceğini söyledi. Konuyla ilgili olarak; “Yeni platform sınıfı hakkındaki planlarımız, sınır ötesi ödemelerde ve yerel finansal piyasalarda daha fazla birlikte çalışabilirlik, verimlilik ve güvenliği artıracaktır. Sınır ötesi ödemelerin maliyeti, durgunluğu ve şeffaf bir ortamın sağlanamaması, sınırlı altyapısından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

BlackRock’ın ETF başvurusundan sonra GBTC işlem hacmi artış gösterdi

BlackRock’ın Bitcoin ETF’i için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvurmasının ardından Grayscale’in Bitcoin Investment Trust’ının (GBTC) işlem hacmi yüzde 400 oranında arttı. Bununla birlikte Grayscale’in GBTC’yi spot Bitcoin ETF’ine dönüştürme teklifi geçen yıl reddedildi ve  bu kararda henüz bir değişiklik söz konusu değil. 

 

Bu içerik en son 21 Haziran 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN