Çin’den CBDC’ler için teşvik edici hamle

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Çin’den CBDC’ler için teşvik edici hamle

Çin’den CBDC’lerin teşviki için beklenmedik bir hamle geldi. Ülkenin doğusundaki Jinan’da tüm otobüs güzergahlarında dijital yuan ödemelerinin kabul edilmesine karar verildi. Daha önce iki otobüs hattı üzerinde test edilen bu yöntemden başarılı sonuç elde edildiği için tüm otobüs ağında uygulamaya başladı. Dijital yuanla ödeme yapan yolcular, ayda 6 kez indirim hakkına sahip olabilecek.

BlackRock CEO’sundan Bitcoin açıklaması

BlackRock CEO’su Larry Fink, BlackRock’ın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği ETF ve kripto para birimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Fink, Bitcoin’in uluslararası bir varlık olduğunu dile getirerek “Herhangi bir para birimine dayalı olmadığından insanların alternatif olarak kullanabileceği bir varlık olabilir” dedi. Ek olarak düzenleyicilerle birlikte çalışmak ve regülatörlerin, şirketin spot Bitcoin ETF’i için yaptığı son başvuru hakkında sahip olabilecekleri endişeleri dinlemek istediğini söyledi.

CME’deki Bitcoin, Ethereum kontratlarına ilgi arttı

Kripto veri sağlayıcısı CCdata’nın yayınladığı bir rapora göre; Chicago Mercantile Exchange (CME)’deki Bitcoin vadeli işlem hacimleri yüzde 28.6 artışla 37.9 milyar dolara yükseldi. Ethereum vadeli kontratlarındaki hacim ise, yüzde 10’dan fazla yükseldi.

Bununla birlikte CME, Ethereum/Bitcoin vadelisi olarak bir türev ürünü 31 Temmuz’da piyasaya sunacağını açıklamıştı. Ancak bu ürünün piyasaya çıkması için regülatörlerden onay bekleniyor.

Hong Kong, Web3 gelişimi için görev gücü kuruyor

Hong Kong, web3 gelişiminin kontrol edilmesi için sektör ve hükümet yetkililerinden oluşan bir görev gücü kurdu. Yapılan açıklamaya göre; bu görev gücünün içinde 15 sektör katılımcısı ve 11 önemli hükümet yetkilisi yer alacak. Maliye Bakanı Paul Chan ise, yürütücülüğünü üstlenecek.

Temel amaç ise; yenilikçi olan bu keşfe öncülük ederek onu en uygun şekilde yönlendirnek. Bununla birlikte gelişen bir ekosistem inşa edip bu alanda bir merkez hâline gelmek.

Bu içerik en son 6 Temmuz 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN