BlackRock’ın yönetimi altındaki varlıkların değeri 15 milyar dolara ulaştı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

BlackRock’ın yönetimi altındaki varlıkların değeri 15 milyar dolara ulaştı

BlackRock’ın IBIT spot Bitcoin borsa yatırım fonu, iki ay önce piyasaya sürülmesinden bu yana en büyük günlük girişi yaşadı. Bu hareketin ardından şirketin yönetimi altındaki varlıkların değeri 15 milyar dolara ulaştı. Verilere göre, Bitcoin bazında, BlackRock’ın IBIT fonu yönetimi altında 212.000’den fazla varlığa ulaşırken, Fidelity’nin FBTC’si 126.000 Bitcoin’i aştı. Ark Invest 21 Shares’in ARKB’si 38.000 Bitcoin’in üzerindeki varlığıyla üçüncü sırada yer alıyor. Spot Bitcoin ETF’lerinin işlem görmeye başlamasından bu yana geçen iki ayda toplam net giriş 11 milyar doları aştı.

Dencun güncellemesinden sonra Ethereum Katman-2 işlem ücretleri azaldı

Ethereum’da 13 Mart 2024’te hayata geçirilen Dencun güncellemesi, Katman-2’lerde işlem maliyetlerini düşürme vaadini yerine getirdi. EIP-4844’ü uygulayan büyük Katman-2 zincirlerinin, ortalama işlem ücretlerinde önemli ölçüde düşüş yaşandı. OP Mainnet, Base ve Zora’nın yanı sıra zkSync ve Starknet Katman-2’lerden gelen verilerin tümü, işlem ücretlerinde birkaç kat düşüş olduğunu gösteriyor.

MicroStrategy 500 milyon dolarlık daha dönüştürülebilir tahvil satacak

Microstrategy, Bitcoin satın almak için tekrar dönüştürülebilir tahvil satacağını duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada, 2031 vadesi ile 500 milyon dolarlık dönüştürülebilir ve teminatsız kıdemli tahvil ihraç etmeyi planladığını bildirdi. MicroStrategy bir önceki hafta gerçekleştirdiği 800 milyon dolarlık dönüştürülebilir tahvil satışından elde ettiği gelir ile yaptığı Bitcoin almıştı.

Bu içerik en son 14 Mart 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN