BlackRock’ın ETF hareketleri, piyasaları etkiliyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

BlackRock’ın ETF hareketleri, piyasaları etkiliyor

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulundu. ETF, yatırımcıların kripto para birimini doğrudan satın almak zorunda kalmadan Ethereum’a yatırım yapmalarını sağlayacak. Nasdaq, iShares Ethereum Trust adlı önerilen ETF için bu başvuruyu, BlackRock’ın Delaware’de bir tüzel kişilik kaydettirme başvurusundan saatler sonra yaptı.

Bir yandan BlackRock’a ait olduğu düşünülen başka bir başvuru, Delaware Şirketler Bölümüne sunularak web sitesinde yayınlandı. Kayıtlı temsilcisinin adı ve adresi de dahil olmak üzere, BlackRock’ın Bitcoin ve Ether için yapılan önceki başvurulara benzese de XRP’yi adlandırıyordu. BlackRock sözcüsü, söz konusu başvurunun kendileriyle hiçbir ilişkisi olmadığını açıkladı.

X’teki kullanıcılar tarafından fark edilen başvuruyla ilgili ilk paylaşımlardan sonraki 30 dakika içinde XRP fiyatında yüzde 12’lik bir artış gerçekleşti. Ancak dosyanın sahte olduğu bildirildikten sonra fiyat yeniden önceki seviyeye yaklaştı.

 JPMorgan, JPM Coin’e programlanabilir ödemeler getiriyor

 JPMorgan’ın blokzincir tabanlı ödeme token’ı JPM Coin kullanıcıları, artık hesaplarını önceden belirlenmiş koşullara göre otomatik ödeme yapacak şekilde programlayabiliyor.

Cuma günü gönderilen bir e-postaya göre JPMorgan, müşterilerin gecikmiş ödemeleri veya marj çağrılarını karşılamak için fonların taşınması koşullarını eklemelerine izin veriyor. Daha önce, ödemelerin belirli bir zamanda gerçekleşmesi için daimî emirler belirlemeleri gerekirken şimdi ilgili kriterler karşılandığında devreye girecek şekilde programlayabilecek.

 

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN