BIS ve Avrupa Birliği merkez bankaları kripto para için veri platformu oluşturuyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

BIS ve Avrupa Birliği merkez bankaları kripto para için veri platformu oluşturuyor

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), kripto para borsalarından ve halka açık blokzincirlerden zincir içi ve zincir dışı işlemleri izleyen bir sistem geliştiriyor. Project Atlas isimli proje kanıtının (PoC) geliştirilmesinde Deutsche Bundesbank, De Nederlandsche Bank, Avrupa Merkez Bankası, Fransa Merkez Bankası ve BIS birlikte çalıştı.

Kripto para borsalarından gelen zincir dışı verileri halka açık blokzincirlerden gelen zincir içi verilerle birleştiren Project Atlas, ilk yinelemesinde coğrafi konumlar arasındaki kripto para akışlarını izledi. Projeyi bir sonraki aşamaya getirmek için daha fazla veri kaynağının bir araya getirilmesi, Ethereum ağ düğümleri ve DeFi protokollerinden veri çıkarılarak analiz edilmesi gibi çalışmalar devam edecek. 

Hong Kong Exchanges and Clearing Limited, blokzincir tabanlı bir mutabakat platformu başlatıyor

Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX), işlem sonrası iş akışlarını güçlendirmek için akıllı sözleşmeler kullanarak operasyonel verimliliği artırmayı, uzlaştırma risklerini azaltmayı ve şeffaflığı güçlendirmeyi amaçlıyor. Bugün faaliyete geçmesi planlanan HKEX Synapse, Hong Kong ve Çin piyasalarını birbirine bağlayacak. Konuyla ilgili kurumun yaptığı açıklamada platformun yalnızca işlem sonrası verimliliği artırmakla kalmayıp daha iyi ve daha güçlü bir ekosistem oluşturmaya katkı sunacağı da belirtildi.

Bu içerik en son 9 Ekim 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN