Avrupa’nın ilk spot Bitcoin ETF’i listelendi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Avrupa’nın ilk spot Bitcoin ETF’i listelendi

Londra merkezli Jacobi Asset Management, spot bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onayını aldıktan iki yıl sonra, Euronext Amsterdam’da listelenerek Avrupa’nın ilk ETF’i oldu. BCOIN simgesiyle işlem görecek olan bu ETF aynı zamanda ETF Sürdürülebilir Finans Aydınlatma Regülasyonu’nun 8’inci maddesi ile uygunluğu olan ilk dijital varlık fonu.

Valkyrie Funds, Ethereum ETF’i için SEC’e başvurdu

Daha önce Bitcoin Strategy ETF ve Bitcoin Miners ETF başvurularında bulunan Valkyrie Funds, şimdi de Ethereum ETF’i için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvurdu. Söz konusu fon, Ether üzerindeki teminat yatırımlarına ve vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yaparak yatırımcılara sermaye kazancı sağlamayı hedefliyor.

Singapur’da stabil kripto paralara yönelik kurallar kesinleşti

 Singapur Para Otoritesi (MAS), stabil kripto paralara yönelik yayınladığı düzenleme ile onların değeri konusunda yüksek derece istikrar sağlanmasını amaçlıyor. Söz konusu düzenleme Singapur’da ihraç edilecek ve Singapur doları ya da G10 para birimlerine çıpalı stabil kripto paralar için geçerli olacak. Ayrıca, stabil kripto para ihraççılarının istikrarı sağlamak adına karşılaması gereken bazı şartlar da düzenlemede yer alıyor.  Bunlar arasında; ihraç şirketlerinin rezerv varlıkları muhafaza etmesi, asgari sermaye şartı ve likit varlık bulundurması gibi şartlar yer alıyor.

CFTC Başkanı Benham, Kongre’ye çağrıda bulundu

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) lideri Rostin Behnam, kripto para sektöründe net bir düzenlemenin gerekliliğini vurgulayarak Kongre’ye çağrıda bulundu. Bu tür bir düzenlemenin, kurumsal yatırımcıların ilgisini artırabileceğini de söyleyen Benham, aynı zamanda perakende yatırımcıların korunması ve geçmişte yaşanan bazı yanıltıcı uygulamaların önüne geçilmesi gerektiğini de belirtti.

Bu içerik en son 8 Eylül 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN