ABD Kongresi’nden kripto yasa tasarısı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Kanada, kripto varlıklar için yeni kurallar öneriyor

Kanada, kripto varlıklar için yeni sermaye kuralları öneriyor. Ülkenin mali regülatörü, 26 Temmuz’da yapılan bir duyuruya göre, kripto varlıklara sermaye ve likidite yaklaşımında değişiklikler öneriyor. Finansal Kurumlar Müfettişliği Ofisi’ne (OSFI) göre, bu önerilen kurallar, kurumların kripto risklerine olan yaklaşımını basitleştirecek. OSFI, iki taslak yönergeyle birlikte 20 Eylül’e kadar halka açık istişareler başlatacak. Kılavuzlardan biri, bankalar ve kredi birlikleri gibi kurumlarını etkileyecek. Ve bir diğeri de sigorta şirketlerini etkileyecek. OSFI, mevduat alan kurumlar ve sigortacılar, konu sermaye ve likidite olduğunda kripto varlıklara dair olası risklerin nasıl ele alınacağına dair bir netliğe ihtiyaç duyuyor açıklamasında bulundu. OSFI, ayrıca taslakların yeni uluslararası bankacılık standartlarını içerdiğini söyledi ve sigorta yönergelerinin de yerel sigorta endüstrisinin özel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlandığını belirtti. Yeni yönergeler ayrıca, Ağustos 2022’de yayımlanan ve kripto varlık yatırımlarını ve finansal kurumlar için potansiyel risklerini tanımlayan mevcut bir danışma belgesinin de yerini alacak.

Namibya’da borsa düzenlemesi resmen yasalaştı

Namibya’da kripto işlem platformlarına yönelik düzenleme resmen yasalaştı. Hükümet, sanal varlık hizmet sağlayıcılarını düzenleyen yasayı onayladı. Yasa, Namibya Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek bir tarihte resmen yürürlüğe girecek. Ülke böylece 2017’deki kararından geri adım atmış oldu. Yasanın en önemli amaçları arasında tüketicilerin korunması bulunuyor. Piyasanın kötüye kullanılması ile kara para aklamanın önlenmesi de hedefleniyor. Düzenlemelere uymayan sağlayıcılara belli başlı cezalar da uygulanacağı belirtildi. Yeni düzenleme göre ülkede bu alanda hizmet vermek isteyen şirketlerin 2023 yıl sonuna kadar lisans almaları gerekecek.

Meta’nın metaverse çalışmaları devam edecek

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin metaverse vizyonundan vazgeçmediğini ve bu alanda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bilanço açıklanmasının ardından açıklama yapan Zuckerberg “Yapay zekaya yaptığımız yatırımlar devam ediyor. Metaverse vizyonuna da tamamen bağlı kalmaya devam ediyoruz. Bu iki büyük önceliğimiz üzerinde uzun yıllardır paralel olarak çalışıyoruz ve birçok yönden bu iki alan birbiriyle örtüşüyor ve birbirini tamamlıyor.” dedi.

ABD Kongresi’nden kripto yasa tasarısı

ABD’deki kripto çalışmaları hızlanarak devam ediyor. Son gelen haberlere göre Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, kripto şirketlerinin Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ya da Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) ne zaman kaydolacaklarına ilişkin kurallar belirleyecek olan yasayı onayladı. Onaylanan yasanın ismi 21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası. Bununla birlikte ABD menkul kıymetler ve emtia düzenleyicileri arasındaki yetki farklılıklarının netleşmesi de dahil olmak üzere, düzenleyici netlik sağlayabilecek bir dizi tasarı onaylanmış oldu.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN