USDT ve TL marketi olan kripto varlıklarda alış satış işlemleri

Vaka:

USDT paritesi ile yapılan alış satış işlemleri

Süreç:

Kullanıcı, BTC/USDT paritesinden USDT karşılığı BTC aldığını, ardından satış işlemi gerçekleştirdiğinde bakiyesine Türk lirası yansıdığını ifade etmiştir.
Destek Birimimiz, yapılan kontrol sonucunda kullanıcının, USDT marketinden alış işlemi yaptıktan sonra satış işlemini TL marketinden gerçekleştirdiğini görüntülemiştir.

Kullanıcıya, USDT ve TL marketlerinden yapılan iki farklı işlemin, alış işlemini gerçekleştirdiği kripto paranın cinsini değiştirmeyeceğini iletmiştir.

BTC/TL marketinden alınan kripto para ile BTC/USDT marketinden alınan kripto paranın, her iki işlemde de BTC varlığıdır. Alış işlemi gerçekleştikten sonra kullanıcının bakiyesine BTC olarak yansır.

Sonuç:

Kullanıcı, ilgili kripto paranın satış işlemini BTC/TL marketi üzerinden gerçekleştirdiği için bu işleme ait veri kaydını, BTC/TL marketinde yer alan “Emir Geçmişim” alanından görüntüleyebilir.

Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Satış işlemi, emir stratejisine göre, TL veya USDT marketinden gerçekleştirilebilir. İlgili durum, işlem ve emir stratejisine bağlı olarak kullanıcı inisiyatifindedir.
  • BTC / USDT marketinden gerçekleştirilen işlemin emir geçmişi, BTC/TL marketinin emir geçmişi alanında görüntülenmez.
  • BTC / TL marketinden gerçekleştirilen işlemin emir geçmişi, BTC/USDT marketinin emir geçmişi alanında görüntülenmez.
  • Paribu’da ETH, AVAX, BTC, WAVES, XRP, ADA, MKR, LINK ve XLM USDT pariteleri bulunmaktadır. İlgili kripto paralar USDT paritesinden alınsa dahi kullanıcı hesabına kripto paranın kendisi olarak yansıyacaktır.

Bu içerik en son 17 Mart 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN