Bag holder nedir?

Bag holder, ileride yüksek kar edeceğine inandığı coinleri düşük fiyattan alıp, elinde tutan kişiler için kullanılan bir tabirdir. Tüm yatırım piyasalarında sıkça kullanılan, gayri resmi bir terimdir.

Bazı kaynaklara göre “bag holder” tabiri, 1929 yılında başlayıp 30’lu yıllar boyunca süren ve Büyük Buhran olarak adlandırılan ekonomik kriz döneminden geliyor. Sahip oldukları tüm eşyalarını boş patates çuvallarına koyup, çorba sırasında bekleyen insanlardan esinlenerek yaratıldığı ve modern yatırım lügatında yerini aldığı söylenir.

Bag Holder olmak ve sonuçları

Bag holder olarak tanımlanan kişilerin, bu yatırım yöntemini uygulamalarının ardında türlü psikolojik motivasyonlar olduğu düşünülüyor. Bunun da kazanç elde etmekten çok zararı telafi etmek olduğu ve kişilerin çoğunlukla para kaybetme eğiliminde oldukları gözlemlenmiştir. Çünkü bazı yatırımcılar için bu durum hırsa dönüşür ve yatırım yapılan varlığın yeniden yükselmeyecek oluşunu kabullenemezler. Buna bağlı olarak türlü boyutlarda maddi ve manevi kayıplar yaşayabilirler.

Örnek vermek gerekirse; halka açılan bir hisse senedi ya da yeni listelenen bir kripto para üzerinden gidilebilir. Hemen hemen tüm varlık ve hisse senetleri, ilk çıkış anlarında yarattıkları beklentiden ötürü yükseliş gösterirler. Ancak belirli bir noktaya geldikten sonra genellikle ilk yatırımcılar ellerindeki varlıkları kar elde etmek için satışa çıkarırlar ve bu da söz konusu varlığın fiyatını düşürür.

Varlık veya hisse düşmeye başladığı sırada, bag holder olarak adlandırılan yatırımcılar; inançlarını kaybetmez, satış eylemini gerçekleştirmez ve varlığın yeniden yükselişe geçeceğine inanarak hamle yaparlar. Zaman zaman başarılı, zaman zaman zararlı sonuçlar doğuran riskli bir yöntemdir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN