FOMO nedir?

“FOMO” bir tür kaçırma korkusudur. FOMO’nun açılımı ‘fear of missing out’dur.

FOMO durumunda birey, diğerlerinin deneyimlediği şeylerden eksik kalma duygusu hisseder. FOMO, pişmanlık korkusu olarak da tanımlanır ve bu da yanlış seçim yapma korkusuyla, kişinin sosyal etkileşim, yeni bir deneyim veya kârlı bir yatırım için bir fırsatı kaçırmasına yol açabilir.

FOMO, çevrenizdeki herkesin daha iyi bir hayata sahip olduğu ve bazı büyük fırsatları kaçırdığınız hissine veya algısına işaret eder. Çoğu durumda, sosyal medyada gerçek yaşam zorluklarını gösterilmediğinden, bu sadece bir algıdır.

FOMO hissi sizi çeşitli durumlarda bulabilir ve yalnızca sosyal medya etkileşimleri ile sınırlı değildir. Aslında, farkında bile olamayacağınız gün boyunca birçok FOMO kararı alıyorsunuz.

Yatırım yapmak açısından FOMO sizi mantıksız kararlara ve nihayetinde gereksiz kayıplara götürebilir.

Bitcoin’de büyük bir satın alma fırsatını kaçırdığınızı düşündüğünüzde duygusal bir durumda olduğunuzu kendinize itiraf edebiliyorsanız, bu sorunla karşılaşmaya hazır olduğunuz anlamına gelir.

Kendi mali durumunuz, ne kadar para kaybetmeyi göze alabileceğinizi ve ne kadar risk almak istediğinizi unutmayın. Her yatırım kararı finansal durumunuza göre verilmelidir. Sermayenizi riske atmadan önce, kripto paraları çok iyi analiz etmenizi tavsiye ederiz.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN