Jomo (joy of missing out) nedir?

Jomo, “joy of missing out” ifadesinin kısaltılmış halidir ve Türkçede “bir şeyleri kaçırma keyfi” olarak kullanılır. Son dönemde dijital dünyada sıklıkla kullanılan terimlerden biridir.

2012 yılından itibaren yaygın kullanılan fomo (fear of missing out) teriminin karşıtı olarak doğdu. Hemen hemen her alanda olduğu gibi, kripto para dünyası için de kullanılmaya başlandı.

Jomo neyi ifade eder?

Jomo, fomo teriminin temelini oluşturan korkunun önüne geçerek dijital dünyadan uzaklaşıp yaşamın gerçekliğine dönmeyi temsil ediyor. Sosyal medyadan daha uzak kalıp onun yarattığı olumsuz etkilerden kurtularak gerçek hayattaki olumlu duyguların yaşanmasına dikkat çeken bir yaklaşıma sahip.

Kripto parada jomo nedir?

Kripto para sektörüyle ilgilenmeyen ve yatırım yapmayan kişiler, sektörde olumsuz gelişmeler yaşandığında bunun bir parçası olmadığı için mutluluk duyar ve bunu jomo ile tanımlar. Bunun için büyük etki yaratan  olayların yaşanmasına dahi gerek duyulmaz, yalnızca fiyat hareketlerinde gerileme olduğunda dahi jomo teriminin karşılığını yaşayabilirler.

 

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN