HODL nedir?

Kripto para dünyasının kendine özgü terimleri vardır. Bazıları tüm piyasa takipçileri tarafından kabullenilen ve literatüre yerleşen terimlerdir. Bazıları da bir anda kaybolup gidiverir. HODL, kripto para ekosisteminin kabul görmüş terimlerinden biri.

HODL terimi nasıl ortaya çıktı?

Hodl, İngilizce “hold” kelimesinden gelir; dilimizdeki karşılığı ise, “tutmak”tır. “Hodl, hold kelimesinden geliyorsa, neden öyle yazılmıyor?” Bunun sebebi, komik bir yanlış yazım hikâyesi.

2013 yılının aralık ayında, meşhur Bitcoin forumu bitcointalk.org sitesinde, GameKyubbi tarafından “I AM HODLING” başlıklı bir yazı yayınlanır. Ve yazıda, elindeki Bitcoinleri satmayacağından bahseder. Yazının içeriği oldukça dikkat çekicidir fakat yanlış yazılan hodl kelimesi daha çok ilgi çeker. Böylece yatırımcılar tarafından sıkça kullanılacak yeni bir tabir ortaya çıkmış olur.

Bu terimin çıkışına istinaden hodl yapan yatırımcılara da “hodler” denir.

HODL niçin kullanılır?

Bitcoin yatırımlarıyla ilgili olarak türemiş olsa da farklı kripto para türleri için de kullanılan bir deyiştir . Sahip olunan Bitcoin ya da herhangi bir kripto parayı, her ne olursa olsun satmayıp, beklemek anlamına gelir. “Hodl” yapan yatırımcı, elindeki paraya güvendiğinin ve elden çıkarmayacağının altını çizerek, “al ve tut” stratejisini uygular.

Hodl etmek; yatırımcının bilgi sahibi olduğunu gösterdiği gibi, risk almayı sevmeyen biri olduğunun da ispatı sayılabilir. Piyasanın durumuna ve yatırımcının konumuna göre, bu gibi fikirlerin dönem içerisinde ya da anlık olarak şekillenmesi mümkün.

 

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN