Zynga’dan ilk web3 oyunu

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Zynga’dan ilk web3 oyunu

Türkiye’nin oyun dünyasında önemli satın almaları ile bilinen mobil oyun devi Zynga, ilk web3 oyununu duyurdu. Daha önce web3 oyun dünyasına adım atan dev şirketlere nazaran Zynga bu isimler arasından hem mobil oyun odaklı olması hem de yeni bir oyun geliştirmesi nedeniyle ön plana çıkıyor.

Bu yıl içinde yayınlanacak olan ve Ethereum üzerinde geliştirilen Sugartown isimli oyun; üç çiftlik hayvanının hikâyesini anlatıyor. Aynı zamanda NFT koleksiyonu da olacak olan Sugartown’da oyuncular NFT’lerini stake ederek enerji kazanabilecek, oyun içi objeleri token ile alıp satabilecek.

Tüm dünyada sosyal oyun kavramının öncülerden biri olan, GTA oyununun da sahibi Take-Two Interactive tarafından 12 milyar dolara satın alınan Zynga’nın attığı bu adım web3 oyunları için oldukça kritik olarak yorumlanıyor. Oyunun web3 deneyimi, yani cüzdan kullanımı ve kripto alım atım özellikleri de merakla bekleniyor.

Oyun şirketlerine yapılan yatırımlar yüzde 12 arttı

Pitchbook tarafından yayınlanan son piyasa raporuna göre, oyun şirketlerine yapılan yatırımlar bu çeyrekte 2023’ün ilk çeyreğine kıyasla yüzde 12 artış göstererek 1,1 milyar dolara ulaştı.

2023’ün ikinci çeyreğinde yapılan yatırımların yüzde 55’inin ileri aşama girişimlere yönelik olması da dikkat çekici sonuçlar arasında yer alıyor. Bu durum yatırımcıların daha az ‘risk’ içeren, kendini ispatlamış şirketleri tercih etmeleri   yönünde   yorumlanıyor.   Bununla   birlikte   raporda   web3, üretken   yapay   zekâ oyuncularının içerik ürettiği oyun kategorileri de öne çıkıyor.

NFL Rivals’in NFT’leri uygulama mağazalarında

NFL (Amerikan Futbol Ligi)’in resmi menajerlik konseptindeki web3 oyunuyla NFL Rivals, bünyesindeki NFT’leri uygulama mağazaların oyun içi satın alma çözümleriyle oyunculara ulaştıracak. Ayrıca, Sorare gibi spor dünyasında dikkat çeken web3 oyunları arasına adını yazdıran NFL Rival, fan token’larla da entegrasyon planlıyor.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN