Zincirin ilk halkası: Güveni inşa etmek

Paribu’nun platin sponsorları arasında yer aldığı Webrazzi Fintech, 14 Aralık Çarşamba günü gerçekleşti. Konferansta Yasin Oral, Webrazzi CEO’su Arda Kutsal ile “Zincirin ilk halkası: Güveni inşa etmek” başlıklı oturumda bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yasin Oral, 2022’nin önceki seneye göre daha sakin olduğunu ve bu sakinliğin kendilerini geliştirme fırsatı tanıdığına değindi. Bu yıl, projelerin güncelleme çalışmalarının ağırlıkta olduğunu ve Ethereum Birleşmesi’nin (merge) en önemli gelişmelerinden biri olduğunu dile getirdi.

FTX’in ilfası gibi sektörü olumsuz etkileyen olayların ise, uzun vadede olması gereken şeyler olduğunu dile getirerek, “Bu temizlikler ne kadar erken yapılırsa ileriye daha sıhhatli gidilir” şeklinde yorum yaptı.

En çok kripto girişi olan 3 platformdan biri Paribu

2022’de yaşanan tüm olayların kullanıcıları doğru firma ve cüzdan seçimine yönelttiğini belirten Yasin Oral, Paribu’nun Türkiye’de bu yönde tercih edilen işlem platformu olduğuna dikkat çekti. FTX’in çöküşünün ardından açıklanan Nansen verilerinde, Paribu’nun dünyada en çok kripto para girişi olan 3 borsadan biri olduğunu vurguladı.

Oyun ve blokzincir sektörü coğrafyadan bağımsız

Arda Kutsal’ın oyun sektörüyle ilgili görüşlerini sormasına karşılık Yasin Oral, “Oyun ve blokzincir sektörünün, ülke kaderini değiştirecek iki şey olduğunu düşünüyorum. Bu iki alan da coğrafyadan bağımsız ve girişimlerin kendini net şekilde gösterebildiği alanlar” dedi. Ayrıca, Paribu’nun oyun sektörüne yönelik projeleri olduğunu da açıkladı.

Web3’ün önemine de değinen Yasin Oral, “Web2 şirketleri, web3’e uyum sağlamakta zorlanabilir diyerek Paribu Ventures çatısı altında Web3 odaklı yatırımlara öncelik verildiğinin altını çizdi.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN