“Yatırımcının adaptasyon hızı ve güveni giderek artıyor”

BloombergHT’de yayınlanan “30 Dakika” programının bugünkü konuğu Paribu İş Geliştirme Yönetici Duygu Sarı oldu. Sarı, globalde yaşanan en önemli gelişmeleri başlıklar halinde değerlendirerek aktardı.

Gündemin başlıkları arasında; Toronto’da başlayan Bitcoin ETF’i, NFT satışlarındaki rekor rakamlar ve dijital varlıklarda yaşanan artışlar vardı.

Bitcoin ETF’i dünyada ilk defa aylık temettü dağıtacak

Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda bu hafta işlem görmeye başlayan Bitocin ETF’inin, bu zamana kadar yapılan ETF’lerden daha farklı olması çok konuşulan konulardan biri. Çünkü ilk defa yatırımcılarına varlıkların performansına göre aylık olarak bir kâr payı ödemesi yapacak.

Dünyadaki ilk Bitcoin ETF’ini çıkaran Kanada merkezli Purpose Investment’tan gelen bu hamleyle ilgili olarak Duygu Sarı, şunları aktardı: “Bu haberi, geleneksel finans alanında kripto ürünlerinin çeşitlenmesi ve daha aktif rol oynaması açısından olumlu bir gelişme olarak yorumluyoruz. Aylık getiri sağlamak isteyen yatırımcıları çekmek açısından da iyi bir hamle.”

NFT satışları rekor kırıyor

Yıl sonuna yaklaşırken kripto para piyasası genelinde değerlendirmeler de başladı. NFT pazarı, bu yıla damgasını vuranlardan oldu ve en son yayınlanan rapora göre, sene boyunca yapılan satışların toplamının, yıl bitiminde 17,7 milyar doları bulması bekleniyor.

Geçen yıla göre 50 kat büyüyen NFT pazarına çok hızlı bir şekilde adapte olduğumuzu belirten Sarı, bu durumun çarpıcı bir gelişme olduğuna değindi.

2021 başından bu yana dijital varlık girişleri yükseldi

Amerika’nın Bitcoin ETF’ini kabul etmesi ve Avrupa’da gördüğümüz yeni ürünler, Bitcoin yatırırmlarını destekleyen hamleler oldu. Son 11 haftada toplamda yaklaşık 2,7 milyar dolarlık bir artış söz konusu oldu ve bu da sene başından bu yana 9,5 milyar dolarlık bir artış demek.

Sarı, “Önümüzdeki günlerde yeni ürün ihraçları ile beraber rakamların artarak devam edeceğine düşünüyor ve bu durumun, yatırımcıların dijital varlıklara olan güveninin artması şeklinde yorumluyoruz” dedi.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN