Yasin Oral, Yönetim Bilimleri Kongresi’nde öğrencilerin sorularını yanıtladı

Yasin Oral, bu yıl 23. kez düzenlenen İTÜ Yönetim Bilimleri Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı. İTÜ İşletme Mühendisliği tarafından düzenlenen etkinlikte Oral, öğrencilerin sektör, girişimcilik ve Paribu ile ilgili sorularını yanıtladı.

Üniversite yıllarındaki çalışmaları ve arkasından gelen girişimcilik hikâyesini anlatan Oral, bu zamana kadar yaptığı tüm çalışmaların birbiriyle ilişkili olduğuna değindi. Paribu’nun başarı hikâyesi ile ilgili sorulara ise, “Paribu’yu, kullanıcıların kolay adapte olması için tasarlanan bir proje olarak hayata geçirdik ve başarısı buradan kaynaklanıyor. Ancak bundan sonrasında ne olacağı daha önemli, Paribu’da koyduğumuz hedeflere henüz ulaşmadık” şeklinde yanıt verdi.

“Paribu, bir teknoloji şirketi”

Etkinlikte Paribu’nun globalleşme planlarından da bahseden Oral, Paribu’nun henüz global olmasa dahi, Türkiye’de faaliyet gösteren global platformların hacmini geçtiğini belirtti. Bu sene içerisinde Paribu’nun global müşterileri kabul etmeye başlayacağına da değindi. Bunların dışındaki projeleri ise şöyle özetledi: “Daha öncekilere benzemeyen türde bir NFT market projemiz var. Bununla birlikte farklı projelere yatırım yapmak için oluşturduğumuz Paribu Ventures var. Oyun, blokzincir ve Web3 alanlarında planladığımız projelerle globale açılmayı hedefliyoruz. Paribu yalnızca bir kripto para işlem platformu değil, bir teknoloji şirketi.”

Oral, Web3 ile ilgili gelen soruları yanıtlarken tüketici olarak bir anda bu dünyanın içinde olacağımızı dile getirdi ve ileride adaptasyonun daha kolay olması için Web3 altyapılı oyunlar oynanması gerektiğini belirtti.

Yasin Oral’ın teknoloji sektörüne dair pek çok soruya yanıt verdiği Yönetim Bilimleri Kongresi oturumunun tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN