Yasin Oral: “Kripto parayla kahve alabileceğiniz bir projemiz var”

Paribu CEO’su Yasin Oral, Instagram canlı yayınında Fortune Türkiye’den Ersan Taylan Çıplak’ın sorularını yanıtladı.

Bitcoin’in (BTC) bir yatırım aracı olarak ilgi görmesine rağmen yapısı itibariyle ödeme aracı olarak yeterince kullanılamadığına değinen Oral, bu konuda çalışma yaptıklarını vurguladı.

Yasin Oral, “Kripto paranızla kahve almak gibi kripto paraların gündelik hayatta kullanımını sağlayacak bir projemiz var” dedi.

“Komisyon oranlarını düzenleyeceğiz”

Paribu’nun fiat para/kripto para işlem hizmeti sunduğunu hatırlatan Oral, bunu dünyada yapabilen çok az platform olduğunu ifade ederek kripto para/kripto para işlem hizmeti veren platformlara göre fiat para ile çalışan platformların komisyonlarının daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

Oral, 100 bin TL üzerindeki hacimde Paribu’dan daha düşük komisyonlu hizmet sunan platformun bulunmadığını, 100 bin TL’nin altındaki işlemlerde uygulanan binde 2,5 ila binde 3,5’luk komisyon aralığında ise düzenlemeye gidileceğini açıkladı.

Paribu’nun günlük ortalama 12-13 milyon dolarlık işlem hacmine sahip olduğunu söyleyen Oral, zaman zaman günlük hacimlerinin 40-50 milyon dolara kadar çıkabildiğini ifade etti. Oral ayrıca, 22 kripto para birimini listeleyerek bu konuda Türkiye’de bir numara olduklarını belirtti.

“Türkiye için blokzincir konusunda tren kaçmadı”

Blokzincir teknolojisinden yararlanmak konusunda Türkiye adına trenin kaçmadığını söyleyen Oral, “Blokzincir aslında bir metodoloji. İşin çok başındayız. Adapte olan değil, geliştirici olan tarafta yer almamız gerekiyor” dedi.

Blokzincir çalışmalarına ciddi bir emek verdiklerini belirterek “Türkiye’de üretilmiş Paribu blokzincir ağını birkaç ay içerisinde duyuracağız” diyen Oral, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çalışmamız sosyal sorumluluk kısmını da kapsayacak fakat burada en önemli nokta kripto paraların mahremiyeti konusu ve biz bunun çok daha esnek halini, herkes tarafında kullanılan, hem kişisel verilerin gizliliğini sağlayan hem de gerektiğinde görülebilir olan versiyonunu geliştiriyoruz.”

Paribu pratik ve kolay kullanıma uygun yapısını koruyacak

Paribu’nun pratik ve kolay bir kullanımı olmasına dikkat ettiklerini ifade eden Oral, bunun bir strateji olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bildiğimiz finansal aracı kurumlarının birçoğu bugün Paribu’nun sahip olduğu kullanıcı sayısına sahip değil. Kullanıcılarımızın çok büyük bir kısmı daha önce finansal enstrümanlarla tanışmamış kişiler. Bu insanlar, online bankacılıkta havale/EFT kullanımı dışındaki alanları kullanmaktan imtina etmiş bir kesimi oluşturuyor. Ancak Paribu ile ekosisteme çok büyük hızda adapte oldular.”

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN