Yarını şekillendirmek için bugünden sorumluluk alıyoruz

Paribu olarak, 2018 yılından bu yana yarının dünyası için sorumluluk alıyor ve bu hedefle her yıl kapsamını genişlettiğimiz çalışmaları hayata geçiriyoruz. 

2021 yılndan itibaren Birleşmiş Milletler’in 2016 yılında yayımladığı “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” içerisinde yer alan 17 amaçtan “Yoksulluğa Son”, “Nitelikli Eğitim” ve “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” ve “Amaçlar için Ortaklıklar” konularına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve manifestomuzu da esas alarak hazırladığımız Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Programları Strateji Belgesi kapsamında hayata geçiriyoruz.

2023 yılının ilk yarısında hayata geçirdiğimiz çalışmalara buradan erişebilirsiniz.

Yılın ikinci yarısında da stratejimize bağlı kalarak geniş kapsamlı çalışmaları hayata geçirerek pek çok alanda sorumluluk aldık. 

Afet bölgesinde yürüttüğümüz çalışmalar

  • Team Paribu çatısı altında yürüttüğümüz Team Paribu Seninle projesi kapsamında İhtiyaç Haritası iş birliğiyle depremden etkilenen çocukların iyi olma hâllerine katkıda bulunmak amacıyla Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi’ni hayata geçirdik. Hatay’da kurulan Konteyner Yaşam Kenti’nde 400 çocuk ve gencin faydalanabileceği bir spor alanı inşa ederek ağustos ayında açılışını gerçekleştirdik. 
  • Sivil Toplum için Destek Vakfı ile başlattığımız Gelecek için Dayanışma Fonu ile afet bölgesindeki gençlerin iyi olma hâlini desteklemek amacıyla çalışmalar yürüten üç farklı STK’ya toplam 899.800 TL hibe desteği sağladık.

Diğer alanlarda yürüttüğümüz çalışmalar

  • Paribu çalışanlarının sivil toplum ve gönüllülük kültürünü benimsemelerini, ve bu alandaki kapasitelerini geliştirerek sosyal fayda yaratmalarını sağlayacak Kurum içi Gönüllülük Programı’nı başlattık. Gönüllülük, sivil toplum, kapasite geliştirme ve proje alanlarında beş aya yayılan beş farklı atölye düzenledik. 22 Paribu Gönüllüsü 2024’te de devam edeceği saha çalışmalarına başladı.
  • Ekim-Aralık aylarında  düzenlenen 4 atölyenin de tamamlanmasıyla Sanatta Yaratıcı Bakışlar programının ikinci dönemi sona erdi.
  • Yaratıcı endüstriler alanında lisans veya yüksek lisans düzeyinde eğitim gören gençlere yönelik başlattığımız ve ilk dönemi 2024 Mart’ta sona erecek 10 Creative Fellows programının katılımcılarını belirleyerek eğitim sürecine başladık. 
  • Sen De Gel Derneği iş birliğiyle Gambiya’nın Yalal Köyü’nde 12. su kuyusunu açarak 654 kişinin temiz suya erişimini sağladık. 
  • Yenibirlider Derneği’nin yürüttüğü LEAD21 Fellowship Programı’nın partnerleri arasında yer alarak yeni nesil liderleri geliştirmek üzere verilen mentorluk desteğinin bir parçası olduk. Paribu Kurucu ve CEO’su Yasin Oral ve Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, mentorluk desteği vererek uzmanlıklarını gençlerle paylaştı. 

 

Bu içerik en son 29 Aralık 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN