Team Paribu, depremden etkilenen çocuk ve gençler için Hatay’da ilk spor tesisini açtı

Paribu’nun Türkiye’de spor kültürünün geleceğine katkı sağlamak için olimpiyat ruhundan ilham alarak kurduğu Team Paribu, toplumsal fayda ilkesi doğrultusunda yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. 

Team Paribu ve İhtiyaç Haritası iş birliğiyle yürütülen “Team Paribu Seninle” projesi, 6 Şubat’taki deprem felaketi sonrasında özellikle deprem bölgesindeki gençlerin ve çocukların spor yoluyla iyileşmelerini odak noktasına alarak çalışmalarını şekillendirdi. Bu amaçla “Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi”ni başlattı. 

Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi nedir?

“Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi”; Team Paribu, İhtiyaç Haritası ve Eda Erdem önderliğinde tüm Team Paribu sporcularının da katkılarıyla deprem bölgesindeki gençlerin “sporla iyileşme”lerine yönelik çalışmaları kapsıyor. Bu proje ile çocuk ve gençler için deprem bölgesine kazandırılacak spor alanlarının ilki Hatay’da inşa edildi.

Spor alanının açılışı; Paribu CEO’su Yasin Oral, A Millî Kadın Voleybol Takımı ve Team Paribu kaptanı Eda Erdem, millî cimnastikçi Ahmet Önder ve İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan’ın katılımıyla 7 Ağustos’ta gerçekleşti.

Team Paribu, depremden etkilenen çocuk ve gençler için Hatay'da ilk spor tesisini açtı - ParibuLog

Hatay Konteyner Yaşam Alanı’nda yer alan Team Paribu Spor Alanı, yaklaşık 400 çocuk ve gencin, yıl boyunca antrenörleri eşliğinde olimpik branşlardaki sporları deneyimleyeceği bir alan olacak. Çocuk ve gençler, ilk antrenmanlarını da Eda Erdem ve Ahmet Önder ile gerçekleştirdi. Yıl içinde Team Paribu sporcularının tamamı alanda onlarla bir araya gelecek. 

Yıl boyunca Klinik Spor Psikoloğu Berceste Şeber de çocuk ve gençlerin yanı sıra, aileleriyle de spor psikolojisi üzerine görüşmeler gerçekleştirecek. Şeber, sporun iyileştirici gücünden bahsederken sporun duygusal dengeyi sağlamak için önemli bir araç olduğunun da altını çizdi. 

Yasin Oral: “Destek çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Paribu CEO’su Yasin Oral, açılış konuşmasında İhtiyaç Haritası ile birlikte deprem bölgesine yönelik yürütülen projenin önemine değindi. Hatay’da çocuk ve gençlerin faydalanabileceği bir spor alanının açılışını gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Oral, “Gelecekte de destek çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan, proje kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen adımları ve Konteyner Yaşam Alanı’ndaki spor alanının değerini paylaştı. Projenin öncülüğünü üstlenen A Millî Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem ise; Team Paribu Seninle projesiyle özellikle çocuk ve gençlerin iyileşmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Team Paribu Seninle Projesi ve Team Paribu hakkında daha fazla bilgi almak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 



Bu içerik en son 18 Aralık 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN