Paribu, Afrika’da yılın son kuyusunu açtı

Paribu, dünyadaki dezavantajlı bölgeler için sürdürülebilir projeler yürüten Sen De Gel Derneği iş birliğiyle Afrika’da su kuyusu açma projesine devam ediyor.

Birleşmiş Milletler‘in “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”ndan temiz su ve sanitasyona yönelik faaliyetlerini sürdüren Paribu, Gambiya’nın Yallal Köyü’nde 654 kişinin yararlanabileceği su kuyusunu açtı.

Paribu, proje kapsamında bugüne dek 12 adet su kuyusu ile toplam 6104 kişinin temiz suya erişimi sağlandı. Dünyanın pek çok bölgesinde yaşanan temiz su probleminin en yoğun yaşandığı bölgelerden olan Gambiya’ya yönelik desteklerini devam ettirecek.

Paribu CEO’su Yasin Oral konuya yönelik görüşlerini şu şekilde aktardı: “Paribu olarak, herkesin temiz suya erişimi konusunda sorumluluk alarak bu sorunu aşmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bugüne dek açtırdığımız 12 su kuyusu ile daha fazla insanın temiz suya erişmesine katkıda bulunduk. Sen De Gel Derneği ile yaptığımız iş birliğini devam etmeyi ve daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz.”


Bu içerik en son 25 Aralık 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN