Web3 oyunlarında günlük 1 milyon aktif cüzdan barajı geçildi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Web3 oyunlarında günlük 1 milyon aktif cüzdan barajı geçildi

Geride bıraktığımız hafta içine web3 oyunları DappRadar’ın yayınladığı rapora göre; 1 milyondan fazla günlük aktif cüzdan ile aktif web3 oyuncusu barajı geçildi. Toplam aktivitenin yüzde 33’ünü almayı başaran oyunlar arasında ilk sırada Sweat var. Bu sayılar, Roblox gibi günlük kullanıcısı 70 milyonu aşan oyunlarla şimdilik kıyaslanması mümkün olmadığı gibi, kısa vadede rekabet ortamına dahil olması da beklenmiyor.

Solana, GameShift’in beta sürümünü yayınladı

Solana, Solana Labs çatısı altında geliştirdiği GameShift platformunun beta sürümünü yayınladı. Oyun geliştiricilerine, en iyi oyunu yapmak için odaklanma imkânı sunmak isteyen GameShift, web3 entegrasyonu için geliştirdiği API’larla (Application Programming Interface – Uygulama Geliştirme Arüyüzü) entegre olmayı ve pazara giriş sürelerini ciddi oranda kısaltmayı vadediyor. Solana GameShift, oyun stüdyolarının tek bir platform üzerinde kripto para cüzdanı oluşturma, blokzincir üzerinde varlık oluşturma ve geleneksel ödeme sistemleriyle ödeme gibi çok sayıda ürünü sunuyor.

Deloitte’dan 2024’te oyun ve eğlence sektöründe beklenenlere dair rapor

Deloitte, 2024 yılında oyun ve eğlence sektöründe yaşanacaklara dair bir rapor yayınladı. 2024’te video yayın platformlarının, Premium aboneliklere daha çok odaklanıp uzun dönemli abonelikler sunacağını ve platformlardaki paket çeşitliliğiyle fiyatların da artacağını öne sürüyor. Ayrıca, Generatif AI’ın 2024’te çeşitli sektörleri dönüştüreceğinden bahsedilen raporda; OpenAI’ın başını çektiği Üretken Yapay Zekâ’nın çip satışlarının oluşturacağı sektörün 60 milyar dolarlık bir gelire sahip olacağı ihtimalinden söz ediliyor. Raporda kullanıcıların ürettiği içeriklerin de ön plana çıkması ve platformların, 2024’te içerik üreticilerine 1,5 milyar dolara yakın ödeme yapması bekleniyor. Podcast, akış müziği, radyo ve sesli kitapları içeren sesli eğlence pazarının da yeni yıl da yüzde 7’lik bir artışla 75 milyar dolar büyüklüğüne ulaşması, raporda yer alan görüşler arasında.

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN