Visa, Ethereum’un test ağında yeni bir çözüm geliştirdi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Visa, Ethereum’un test ağında yeni bir çözüm geliştirdi

Visa, Ethereum kullanıcılarının Visa kredi veya banka kartlarını kullanarak gaz ücretlerini ödeyebileceği deneysel bir çözüm açıkladı. Bu girişim ile Ethereum üzerine inşa edilmiş merkeziyetsiz uygulamalarla (Dapps) etkileşim sürecini kolaylaştırmayı amaçlanıyor. Ayrıca, dijital işlemlere daha erişilebilir ve kullanıcı dostu bir yaklaşım için zemin hazırlamaya yardımcı olması bekleniyor.

Paypal, Ethereum üzerinde stabil kripto para çıkaracak

Paypal, dolara sabitlenen yeni dijital token çıkaracağını ve ABD’deki müşterilerine kademeli olarak sunulacağı yönünde açıklamada bulundu. PayPal USD veya PYUSD olarak adlandırılan stabil kripto para, Ethereum blokzinciri altyapısıyla oluşturulacak.

SEC, ARK Invest’in spot Bitcoin ETF’i için yeni yorumlar istedi

SEC, ARK Invest ve 21Shares’ten önerdikleri spot Bitcoin uygulamasına ilişkin yazılı veri, görüş ve argümanlarını 21 günde sunmaya davet etti. Özellikle de BlackRock ve Fidelity’nin tekliflerindekine benzer, gözetim paylaşım anlaşması ekleyen Cboe borsası tarafından yapılan bir değişiklikle ilgili yorum istiyor.Başvuruya itiraz etmenin süresi göz önünde bulundurulunca genel sürecin en az bir ay daha uzaması bekleniyor.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN