Utku Dördüncü: “FOMO hissi yaşamadan ilerleyen bir yatırım sürecimiz var”

Paribu ve Webrazzi’nin katkılarıyla yayınlanan “Blockchain Talks” serisinin son bölümünde yurt dışı internet ve telefon deneyiminde eSIM teknolojileri ele alındı. 

Webrazzi’nin içerikten sorumlu genel müdür yardımcısı Ahmet Buğra Ferah’ın moderatörlüğünde yapılan yayında Paribu Ventures Direktörü Utku Dördüncü ile Roamless kurucu ortakları Emre Demirel ve Ali Gazioğlu konuşmacı olarak yer aldı. 

“2024’te de 2023 ile benzer yaklaşımda ilerleyeceğiz”

Yayında Utku Dördüncü, Paribu Ventures açısından 2023’ün nasıl geçtiğini ve 2024’teki planlarını aktardı. 2023’ün sakin geçen bir sene olduğunu dile getirirken globalde de işlem adetlerinin düştüğünü belirtti. Önceki dönemlerde anlaşmaların haftalar içinde sonuçlandığını ifade eden Dördüncü, bu durumun sağlıklı olduğunu belirten ve şirketlerle daha fazla zaman geçirip işlerini tanımalarını sağladığını aktardı. 2024’te de 2023 ile benzer yaklaşımda ilerlemeyi planladıklarını söyleyen Dördüncü, uzun vadeye yayılmış “due diligence” metoduyla ilerleyeceklerini vurguladı. “FOMO hissi yaşamadan ilerleyen bir yatırım sürecimiz var” diyerek Türkiye’den 1-2 ekip ile çalışmaya başladıklarının da haberini verdi. 

“Olumsuz bir deneyiminin ardından şirketi kurduk”

Paribu Ventures’ın yatırımcıları arasında olduğu Roamless kurucuları Emre Demirel ve Ali Gazioğlu, girişimlerinin hikâyesini paylaştı. Demirel, “Geçmişte AT&T ile saatler süren olumsuz bir deneyiminin ardından 2022’nin nisan ayında ilk eSIM tabanlı operatöre 1,5 dakika içinde geçiş yaptım. Bu deneyim neticesinde de Ali Gazioğlu ile iletişime geçerek çalışmalara başladık ve 2023’ün ocak ayında şirketi kurduk” dedi.

Benzer projelerden ayrışma noktalarını açıklarken hedeflerinin, piyasaya sürülen ilk eSIM uygulamalarının eksiklerini kapatmak olduğunu belirten Demirel, eylül ayının son gününde MVP olarak iOS’da, bir ay sonra da Android’de 62 ülkede çıktıklarını aktardı.

Demirel, “Şu an 30 bin kullanıcıya ulaşmış durumdayız ve bir kullanıcının 3 ay içerisinde kullanımı 40’ın üzerinde” şeklinde girişimin başarısıyla ilgili detayları paylaştı. Kullandıkça öde modeliyle de öne çıkan Roamless’ta ödeme süreçlerinin tek bir bakiyeden sunulması da dikkat çekiyor. 

Roamless kurucuları, web3 dünyasına yatırım ve geliştirme açısından yakın olduğunu ifade ederken ilk kullanım alanının ödemeleri kripto para ile alabilmek olacağını da belirtti. 

Utku Dördüncü,  Emre Demirel ve Ali Gazioğlu’nun konuk olduğu ve eSIM teknolojisinin ele alındığı bölümün tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.



Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN