Tether, BTC madenciliğinde genişlemeyi planlıyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Tether, BTC madenciliğinde genişlemeyi planlıyor

Aralık ayında şirketin başına geçmesi beklenen Paolo Ardoino, Tether’in Bitcoin madenciliğinde büyük ölçekli bir genişleme planladığını açıkladı. Ardoino, önümüzdeki altı ay içinde şirketin, madencilik tesislerinin inşası ve diğer madencilere yatırım için yaklaşık 500 milyon dolar harcayabileceğini söyledi. Bilgi işlem gücünü BTC madencilik ağının %1’ine çıkarırken Uruguay, Paraguay ve El Salvador’da da madencilik tesisleri inşa edileceği belirtildi.

Fidelity, spot Ethereum ETF’i sunmak istiyor

Varlık yönetiminin dev ismi Fidelity, cuma günü bir Ether ETF başvurusunda bulundu. Şirket, yaptığı bu hamleyle kripto para adaptasyonunda önemli bir adım attı. Başvuruya göre Fidelity Ethereum Fonu, Cboe Global Markets’a ait bir borsa tarafından listelenecek. Ancak öncesinde SEC’in (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu), diğer şirketler tarafından yapılan Ether ETF başvurularını sonuçlandırması gerekiyor.

Kazakistan Merkez Bankası, dijital para birimiyle ilk işlemi gerçekleştirdi

 Kazakistan Ulusal Ödeme Kurumu (NPC) Başkanı Binur Zhalenov, ülkenin yeni merkez bankası dijital para birimi (CBDC) dijital tenge ile ilk işlemi gerçekleştirdi. 15 Kasım’da bir konferansta gerçekleştirdiği konuşması sırasında, CBDC hesabına bağlı bir banka kartıyla ödeme yaptı. CBDC’nin plastik kartlara entegre edilmesi için Visa ve Mastercard’ın yanı sıra yerel bankalarla da iş birliği yapılıyor. Ayrıca; Apple Pay, Samsung Pay ve diğer araçları kullanarak da dünyanın her yerinden dijital tenge ile ödeme yapılabilecek.

Singapur Merkez Bankası CBDC pilot uygulamasını başlatacak

Singapur Merkez Bankası, önümüzdeki yıl, bankalar arası mutabakat için merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) pilot uygulamasını yapacağını duyurdu. Bu uygulamada ticari bankalar arasındaki ödemeler CBDC kullanımıyla gerçekleşecek. Gelecekteki pilot uygulamalarının da sınır ötesi menkul kıymet ticaretinin mutabakatını kapsayabileceği belirtildi.

Bu içerik en son 20 Kasım 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN