Terraform Labs iflas başvurusunda bulundu

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.  

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Terraform Labs iflas başvurusunda bulundu

Terraform Labs, stabil kripto para TerraUSD sebebiyle 100 ila 500 milyon dolar arasında tahmini varlığa ve aynı miktarda yükümlülüğe sahip olduğunu belirterek iflas başvurusunda bulundu. Terraform Labs yaptığı açıklamada; “Dosyalama, TFL’nin Singapur’da bekleyen temsili davalar ve ABD’deki davalar da dahil olmak üzere devam eden yasal işlemleri yürütürken iş planını uygulamasına olanak tanıyacak” dedi.

 Gözler Ethereum ETF’lerinde

BTC ETF’lerinin onayı ile birlikte gözler Ethereum’da. SEC, son olarak Fidelity’nin spot Ethereum başvurusuyla ilgili karar sürecini 5 Mart’a erteledi. Bu konuda bir kesim, menkul kıymetler yasasıyla ilgili kripto borsalarına karşı açtığı davada SEC’nin ETH’den bahsetmemesini, onu bir emtia olarak tanıyabileceği yönünde yorumluyor. Bir diğer kesim de 2023 eylül ayında Ether vadeli işlemlerine dayalı ETF’lerin onaylanmasının Ether’in başlıca bir emtia olarak kabul edildiği anlamına geldiğini iddia ediyor. JPMorgan’ın analistlerine göre ise, mayıs ayına kadar bir spot Ether’i ETF’inin onaylanma şansı yüzde 50’den fazla değil.

 Güney Kore, spot Bitcoin ETF kararını yeniden değerlendirmek istiyor

Bitcoin spot ETF’lerinin ABD’de kabul edilmesi, başka ülkelerde tartışma başlattı. Güney Kore, bu konuda resmî kurumlarıyla anlaşmazlık yaşayan ülkelerden biri.  Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu, spot Bitcoin ETF’lerinin kendilerini ilgilendirmediğini belirterek ülkedeki kanunların değişmeyeceğinin altını çizmişti. Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisi ise, düzenleyici kurumun bu tutumuna yanıt vererek spot Bitcoin borsa yatırım fonlarıyla ilgili henüz kesin bir karar almaması gerektiği yönünde bir mesaj verdi ve bu görüşünün yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Hong Kong finans şirketi VSFG, ilk çeyrekte spot Bitcoin ETF lansmanını hedefliyor

Hong Kong merkezli finansal hizmetler firması Venture Smart Financial Holdings Limited, spot Bitcoin borsa yatırım fonunu ilk çeyrekte piyasaya sürmeyi planlıyor ve yıl sonuna 500 milyon dolarlık bir hedef belirliyor. Hong Kong’un ilk onaylı sanal varlık yöneticisi olduğunu iddia eden şirket, şehrin mali düzenleyicisi olan Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’na henüz bir ETF başvurusu yapmadı.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN