Tel Aviv Borsası, Fireblocks anlaşması ile kripto para hizmeti sunacak

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Tel Aviv Borsası, Fireblocks anlaşması ile kripto para hizmeti sunacak

İsrail’in tek halka açık borsası, akıllı kontratlar sayesinde dijital parayla tahvil alım satımı yapma hazırlıklarını haziran ayında tamamladı. Şimdi de hizmetlerini kripto para birimi sunmak üzerine genişletiyor. Ekim ayında planlanan süreç, blokzincir tabanlı bir dijital varlık platformu üzerine kuruluydu. Bu planlar doğrultusunda Tel Aviv Borsası (TASE), dijital varlık platformu Fireblocks ile anlaşma imzaladı. Bu ortaklığın, borsanın düzenlemeye tabi kuruluşlar için kurumsal düzeyde dijital varlık çözümleri sunmasını sağlayacağı belirtildi.

Hong Kong, Çin ile dijital varlık bağlantısını keşfedecek

 Hong Kong Milletvekili Johnny Ng, verdiği bir röportajda; yatırımcılara, “Şangay-Hong Kong Connect” adı verilen bir programla iki ülke arasında listelenen varlıklara erişim imkânı verildiğini söyledi. Bununla birlikte iki ülke arasında Hong Kong ve Çin arasında daha fazla yetenek alışverişi olmasını umduğunu da ifade etti.

Hong Kong, kripto para borsalarına düzenlenmiş şekilde faaliyet göstermeleri için yol sağlayan yeni lisanslama rejimiyle bir kripto para merkezi unvanını geri almak istediğini ortaya koyarak OSL ve HashKey yeni rejim kapsamında lisans aldı.

ProShares ve Bitwise, Bitcoin ve Ether ETF’leri için başvuruda bulundu

 ProShares ve Bitwise, Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) odaklı bir borsa yatırım fonu (ETF) için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu. Özellikle Proshares, 60 milyar dolar üzerinde varlığıyla önemli katılımcılardan biri oldu.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN