Spot Bitcoin ETF onayı yaklaşıyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Spot Bitcoin ETF onayı yaklaşıyor

Bloomberg analistleri, fon yöneticileri ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu arasında spot bitcoin ETF’lerine ilişkin iletişimin daha yapıcı hâle geldiğini belirtti. Görüşlerine göre; Ark ve 21SHares’in spot Bitcoin ETF başvurunda yapılan son güncelleme, SEC ile yapıcı bir görüşmeye işaret eden ve genellikle fon onaylanma yolunda bir adım olan en az beş sayfalık yeni bir metin içeriyor.

SEC, Grayscale kararını temyize götürmedi

SEC, Grayscale Investments ile ilgili kararı temyiz etmeme kararı aldı.  Bu hareketin gelecekteki spot Bitcoin ETF kararları için geniş etkileri olabileceği öngörülürken; SEC’in temyiz başvurusunda bulunma seçeneğinin geçerliliğini koruduğu ancak gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğu söyleniyor.

Mastercard, CBDC pilot projesini tamamladı

Mastercard, Avustralya   Merkez   Bankası   ve   Dijital   Finans Kooperatif Araştırma Merkezi ile birlikte bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot projesini tamamladı. Müşterini tanı protokollerinden geçen proje, yetkili tarafların CBDC’leri nasıl tutabileceğini, kullanabileceğini ve kullanabileceğini test etti. Yapılan açıklamada; pilot proje kapsamında CBDC’nin kullanılarak Ethereum ağında bir NFT satın alımının test edildiği bildirildi.

Avustralya, dijital varlık hizmet platformları için bir teklif yayınladı

Avusturalya Hazinesi, dijital varlık hizmet platformlarının başarısızlıklarının ve güvenlik açıklarının “tüketicileri korumak için düzenleme yapma ihtiyacını artırdığını” söyledi. Hükümet, platformların mevcut Avustralya finansal hizmetler yasalarından yararlanmasını planlıyor. Belirli bir varlık eşiğine sahip platformların, bir birey için 1.500 AU$ (948 $) veya toplamda 5 milyon AU$ (3,2 milyon $) değerinde Avustralya Finansal Hizmetler Lisansı alması zorunlu kılınabilir.

Ayrıca, hükümetin konuyla ilgili önerisinin “mevcut yasal ve düzenleyici yapıları, benzersiz özelliklerini dikkate alan kripto varlıklara uygulamanın yanı sıra uluslararası standartlara uyum sağlamanın düşünceli bir yolu” olduğu söyleniyor.

Bu içerik en son 16 Ekim 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN