SEC’in açtığı dava Ripple’ın lehine sonuçlandı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

SEC’in açtığı dava Ripple’ın lehine sonuçlandı

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile iki yılı aşkın süredir devam eden mahkemede kısmi bir zafer kazandı.

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi, XRP token’larının kripto para platformları aracılığıyla satışının yatırım sözleşmesini teşkil etmediği ancak kurumsal satışların, federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini yönünde karar verdi.

Bu kararın ardından Amerika’da hizmet veren kripto para platformları, XRP’yi yeniden listeleyeceğini duyurdu. Bununla birlikte mahkeme kararının piyasadaki fiyat hareketlerine doğrudan yansıdığı görüldü.

Hukuk uzmanları ise kararla ilgili olarak, bir varlığın menkul kıymet olduğunu kanıtlayan Howey testini baz alarak bazı yorumlarda bulundu. Bu testin, kripto para platformlarındaki token’lara doğrudan uygulanamayacağı söylendi.

BlackRock’tan Larry Fink: “Kripto para, herhangi bir para biriminin ötesine geçebilir”

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın CEO’su Larry Fink, geçen hafta düzenleyicilerle birlikte istediğini söylemesinin ardından bu hafta da kripto paralara olan yaklaşımı için açıklamada bulundu. Kripto paranın uluslararası bir varlık olduğunun altını çizen Fink, bu sebeple de herhangi bir para birimini aşacağını söylerken doların son iki aydaki konumu ile beş yıl önceki konumunu da örnek olarak öne sürdü.

 

Bu içerik en son 27 Temmuz 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN