Paribu, Türkiye’de ilk olacak projelerini duyurdu

Paribu, Türkiye’nin ilk bağımsız blokzincir projesi Paribu Net ile ekosisteme yatırım yapmak amacıyla kurduğu Paribu Ventures’ı duyurdu. 

14 Ocak 2022’de online olarak düzenlenen toplantıyla Paribu’nun iki önemli projesi basına tanıtıldı. Paribu CEO’su Yasin Oral, Paribu Danışma Kurulu Üyeleri Cemil Şinasi Türün ile Turan Sert, Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Akar Aydemir ve Paribu Ventures Yöneticisi Utku Dördüncü’nün katılım sağladığı toplantıda yeni projeler, tüm detaylarlarıyla aktarıldı ve basından gelen sorular yanıtlandı.

“Paribu’yu yeni nesil teknoloji şirketi olarak konumlandırıyoruz”

Paribu Net ve Paribu Ventures dışında başka projelerin de yolda olduğuna değinen Yasin Oral, geride bıraktıkları 5 yıl boyunca sahiplendikleri sosyal sorumluluk alanlarında da yeni iş birlikleri olduğunu duyurdu.

Paribu’yu yeni nesil bir teknoloji şirketi olarak konumlandırmak istediklerini belirten Oral, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Yol haritamız, teknoloji alanında öncü çalışmalara imza atmak üzerine kurulu. Geçtiğimiz ay SHERPA’yı Paribu bünyesine dahil etmemiz de bunu destekleyen ve globalleşme yolunda attığımız önemli bir adım. Bunun bir diğer örneği de Türkiye’nin ilk bağımsız blokzincir projesi olan Paribu Net olacak. Hızlı, ölçeklendirilebilir ve güvenli bir blokzincir ağı olan Paribu Net hem Paribu için hem de ülkemiz için önemli bir proje. Paribu Ventures ise, özellikle blokzincir girişimlerine ve teknolojilerine yatırım yapacağımız bir oluşum. 5. yaşımızda Paribu’yu globale taşıyacak iki önemli projeye imza atmak bizim için heyecan verici. Ancak bu yılki plan ve projelerimiz bunlarla sınırlı değil; blokzincir teknolojisiyle ülkemizde ve globalde hizmet verecek projeler üretmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Regülasyonun yatırımcıyı ve kullanıcıyı korumasını umuyoruz

Toplantıda regülasyonla ilgili açıklamalarda da bulunan Yasin Oral, “Biz, merkeziyetsiz bir dünyaya geçiş kapısı konumundayız. Merkeziyetsiz bir dünyada yapılacak regülasyonların da kısıtlamalar dahilinde değil, kullanıcı ve yatırımcıyı koruyacak nitelikte olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Paribu Net, Türkiye’de bir ilk

Paribu, hızlı, güvenilir, dayanıklı ve ölçeklendirilebilir blokzincir projesi Paribu Net’i duyurdu. Önümüzdeki hafta itibarıyla halka açık testnet ile faaliyete geçecek olan Paribu Net üzerinde akıllı kontratlar, merkeziyetsiz borsalar, merkeziyetsiz finans platformları, NFT marketleri ve daha pek çok dağıtık uygulama geliştirilebilecek. 14 Şubat’ta mainnet’in açılması ile ağın kendi native token’ı Paribu Coin’in ön satışı da başlayacak.

Ekosistem yatırımları için kurulan Paribu Ventures

Blokzincir ekosisteminde geliştirilen ürün ve projeleri desteklemeyi sorumlulukları arasında gören Paribu, fark yaratan girişimcilerin projelerinin erken veya ileri aşamalarda desteklemek adına Paribu Ventures’ı kurdu. İlk etapta 30 milyon dolarlık bütçeyle yatırımlarına başlayacak olan Ventures çatısı altında, iki yıl içinde minimum 30 girişime yatırım yapılması planlanıyor. Belli kriterler doğrultusunda seçilecek girişim ya da projelere maddi kaynak ve Paribu’nun teknolojik altyapısına erişim imkânı sağlanması hedefleniyor.

Toplantı öncesinde Paribu’nun 14 Şubat’ta kutlayacağı 5. yaşına ithafen 5 yılda yapılan proje ve çalışmaların yer aldığı bir video da katılımcılarla paylaşıldı.

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN