Paribu sponsorluğundaki Kripto Veteran’ın yeni bölümünde konu DeFi oldu

BTC Haber’in Paribu sponsorluğunda yayınladığı, İsmail Hakkı Polat, Cemil Şinasi Türün ve Erkan Öz’ün sunduğu Kripto Veteran’ın yeni canlı yayınına Turan Sert konuk oldu.

DeFi’ın konuşulduğu canlı yayında merkezsiz finansın klasik finansla arasındaki farklar, DeFi’ın kullanım alanları ve geleceği konu edildi.

Programda Erkan Öz, Bitcoin’in merkeziyetsiz, tarafsız ve bağımsız nitelikte küresel merkez bankası konumunda işlev gösterdiğinden, DeFi’ın ise, daha çok merkeziyetsiz bankalar gibi nitelendirilebileceğinden bahsetti.
İsmail Hakkı Polat ise, “Genel tabirle DeFi, kişilerin kimseye bağlı olmayan bir ortamda, mahremiyetleri korunarak, para transferi yapabildiği ya da kredi çekebildiği ve işlem kayıtlarının da tutulduğu bir ekosistemdir” diyerek De-Fi tanımlamasına kısaca açıklık getirdi.

“DeFi aslında 2013-2014 yıllardan beri var olan ancak 2017’de havuzdaki para üzerinden kullanıcı işlemlerinin yapılaması ve ödül token dağıtımı ile altyapısını oturtmuş bir sistemdir” diyen Turan Sert, “Bunu başarabilen projelerin eskilerine güvenmek doğru olabilir ancak yeni çıkanların, deneysel girişimler olduğunu unutmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Programda sosyal medya platformlarının, blokzincir teknolojisi ile desteklenmesi konusuna da değinildi. Cemil Şinasi Türün; sosyal medya platformlarının yanı sıra alışveriş sitelerinde de blokzincir teknolojisinden faydalanılabileceğini vurgularken bunun için alışveriş sitelerinde kripto paraların harcanabilme özelliğinin entegre edilmesi gerektiğini belirtti.

Turan Sert ise, De-Fi’ın sosyal medya platformlarında blokzincir teknolojisinden yararlanılabileceğini kanıtladığını ifade etti. Sert, “İleride, kimlik ve ödeme bilgilerimizi sakladığımız dijital cüzdanlar aracılığıyla bu platformlarda işlem yapılabiliriz. Ve bu işlemleri yaparken veri kontrolü sadece bizde olabilir” dedi.

Kripto Veteran’ın son canlı yayınını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN