“Paribu Hub, üniversitelerle Paribu arasında bir kanal oluşturacak”

Yasin Oral, Koç Üniversitesi Girişimcilik Kulübü’nün düzenlediği Zero to One etkinliğine katıldı. Etkinlikte öğrencilerin girişimcilik ve blokzincir ekosistemi üzerine sorularını yanıtlayan Oral, Paribu’nun hikâyesi, projeleri ve gelecek planlarından da bahsetti.

“Paribu Hub, geniş perspektifli bir iş”

Paribu’nun en önemli oluşumlarından Paribu Hub ve Paribu Ventures ile ilgili soruları yanıtlayan Oral, Paribu Hub’ın uzun döneme yayılan, geniş perspektifli bir yol haritası olduğuna değindi. Oral sözlerine şu şekilde devam etti: “Paribu Hub, üniversitelerde kariyer, blokzincir, yazılım ve ekonomi kulüplerine destek verecek. Sadece üniversitelerin kendi etkinliklerinin yanı sıra, kendi etkinliğimizi yaparak gençlere ulaşabildiğimiz çalışmaları olacak. Üniversitelerle Paribu arasında bir kanal oluşturacak.”

Paribu Ventures’ın blokzincir tabanlı projelere öncelik verdiğinden bahseden Oral, konuyla ilgili olarak şunları aktardı: “Hedeflenen tek şey sadece yatırım yapmak değil, aynı zamanda Paribu’ya katkı sağlayacak bir ağ oluşturmak. Paribu Ventures şu anda kâr amacı gütmeyen bir oluşum gibi faaliyet gösteriyor aslında.”

Kripto paraya duyulan ilginin sebebi merkeziyetsiz olması

Kripto para ekosistemine duyulan ilgiyi; blokzincire olan ilgi ve kripto para alım satım işlemlerine olan ilgi olarak ikiye ayıran Yasin Oral; kripto para ile işlem yapmanın, geleneksel yatırım yöntemlerine göre kolay olmasının motivasyonu artırdığına değindi. Bununla birlikte yatırımcıların çoğunun blokzincir teknolojisinden haberdar olmadığını belirten Oral, bir yandan da blokzinciri bilen insanların, merkeziyetsiz onay sisteminin gelecek için ne kadar kıymetli olduğunu fark etmesiyle ilginin arttığına dikkat çekti.

Ülkeye fayda sağlayacak türde bir düzenleme olmalı

Oturumda regülasyonla ilgili soruları da yanıtlayan Yasin Oral, insanların kapital istek ve arzularının başkalarını mağdur etmeye başlaması durumunda regülasyona ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

“Biz, Paribu’da otoregüle bir sistemle yatırımcıyı koruma güdüsüyle hareket ediyoruz. Bunun olmadığı yerde insanların mağdur olması söz konusu ve tam da bu yüzden regülasyon devreye girmeli. Regülasyon, yatırımcıya doğru hizmeti verebilmenin kurallarını belirlemek demektir. Ancak öncelikle kamuoyunun sektörü tanıması gerekiyor. Ülkenin sağlayabileceği en büyük faydayı getiren bir düzenleme olmalı” şeklinde regülasyon düzenlemesiyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

Etkinlik yayınının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN