Paribu Delta Summit’e katıldı

Malta’da düzenlenen blokzincir ve dijital inovasyon konferansı Delta Summit’e katılan Paribu temsilcileri, dijital varlık işlem platformlarıyla ilgili regülasyon çalışmaları ve sektörel gelişmeler konusunda görüşmeler yaptı. Paribu temsilcileri, Malta Devlet Bakanı Silvio Schembri başta olmak üzere sektörün önemli isimleriyle temaslarda bulundu.

Kripto para piyasaları regülasyonu konusunda lider ülkelerden biri olmak için çalışmalarını sürdüren Malta hükümetinin öncülüğünde 2-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Delta Summit’e dünyanın farklı ülkelerinden kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Delta Summit’te, blokzincir teknolojisinin kullanım alanları, kripto parayla ödeme yapılması, dijital varlık işlem platformlarının regülasyonü gibi konular masaya yatırıldı. Kripto para konusunda yeni girişimlerin konuşulduğu zirvede kredi kartı ile kripto para ödeme sistemleri konusundaki çalışmalar değerlendirildi.

Delta Summit’te Malta Başbakanı Joseph Muscat ve Finansal Servisler, Dijital Ekonomi ve İnovasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Silvio Schembri konuşmacılar arasında yer aldı.

Paribu Delta Summit’e katıldı - ParibuLog
Malta Başbakanı Joseph Muscat

Paribu CEO’su Yasin Oral, Devlet Bakanı Schembri ile görüş alışverişinde bulundu. Schembri, Avrupa Birliği ülkesi Malta’nın sektörün regülasyonu konusunda öncü bir ülke olduğunu ifade etti. Türkiye’deki kripto para piyasasının hacminin ciddi bir potansiyel taşıdığını söyleyen Schembri, Malta’nın Türkiye ile iş birliği yapmaya sıcak baktığını vurguladı.  

Lisanslama yetkisi bulunan Malta merkezli CSA Group’un başkanı Charles Scerri, direktörü Christopher Agius ve danışmanı Baran Fidanboy ile dijital inovasyon konusunda son girişimleri değerlendiren Paribu temsilcileri lisanslandırma detaylarını inceledi. Lisans alma konusunda Malta Finansal Hizmetler Kurumu yetkililerinden bilgi alındı.

Chilliz CEO’su Alexandre Dreyfus ve Okex operasyon müdürü Andy Cheung ile görüş alışverişinde bulunan temsilciler Malta devleti ile Malta Ticaret Odası’nın girişimi olan ve teknoloji konusunda stratejiler üzerine çalışan Techt.mt başkanı Mark Bugeja ile kripto para piyasalarının durumunu değerlendirdi.

Paribu Delta Summit’e katıldı - ParibuLog
Paribu CEO’su Yasin Oral, Malta Devlet Bakanı Silvio Schembri, CSA Group Kurucusu Charles Scerri ve Tech.mt başkanı Mark Bugeja

Paribu temsilcileri Delta Summit’in organizasyonunu yapan girişimci ve finansal teknoloji uzmanı Dr. Abdalla Kablan’la da bir araya geldi.

Yasin Oral, mağazalarda kripto para ile ödeme yapabilme konusunda çalışmalar yürüten GoCrypto’nun yöneticilerinden sektörel büyüme ve ödeme platformunun geleceği ile ilgili bilgi aldı.

Paribu temsilcileri, katılımcılar arasında bulunan Elliptic ile güvenlik, Atomic Wallet ile cüzdan hizmetleri hakkında görüştü. Temsilciler ayrıca crypto.com, BitBay, NEO, OKEx, Binance, Bibox gibi markaların yetkilileriyle bilgi alışverişinde bulundu.

Delta Summit’ten Notlar

  • Zirve kapsamında OKEx pazarlama direktörü Teigi Lee, Tech.mt CEO’su Dana Farrugia, Muckr AI kurucusu ve CEO’su Susan Oh, Vodafone Malta CTO’su Sheila Kavanagh ve blog yazarı Caroline Paris “Camdan Tavanı Kırmak” konulu konferansta bir araya geldi. Katılımcılar sektörde yaşanan cinsiyet eşitsizliğine karşı yapılan çalışmaları anlattı.
Paribu Delta Summit’e katıldı - ParibuLog
“Camdan Tavanı Kırmak” başlıklı konferansta kadınların sektörde yaşadığı sorunlar konuşuldu.
  • Programda konuşmacılar arasında bulunan Apple’ın kurucularından Steve Wozniak ile Binance CEO’su Changpeng Zhao zirveye katılmadı.
  • Geçtiğimiz yıl zirveye 4 bin kişi katılırken bu yıl katılımcı sayısının 10 bin olduğu belirtildi.
  • 14 devlet kurumunu dijital varlık platformlarını lisanslama işlemleri için görevlendiren Malta hükümeti, dinamik bürokrasisiyle dijital inovasyon konusundaki hızlı hamleleriyle öne çıkıyor, kurduğu blokzincir okulu ve düzenlediği etkinliklerle ile sektörün gelişimine katkıda bulunuyor.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN