Paribu CEO’su Yasin Oral ve Akademisyen İsmail Hakkı Polat Covid-19’un piyasaya etkilerini anlattı

Paribu CEO’su Yasin Oral ve Akademisyen İsmail Hakkı Polat, Digital Age canlı yayınında Savaş Önemli’nin sorularını yanıtladı.

Covid-19’un kripto para piyasasına etkilerinin konuşulduğu programda Yasin Oral, pandemi sürecinde kripto para birimlerine olan ilginin arttığını söyledi. Oral, “Geçtiğimiz yıl günlük ortalama işlem hacmimiz 12 milyon dolarken şu aşamada 30 milyon dolar. Günlük işlem hacmimizin 50-60 milyon dolara kadar çıktığı oluyor. Bazı marketlerde dünya platformları arasında birinci sıraya yükseldik. Pandeminin burada belirgin bir akışı var” dedi.

“Pandeminin dijital dünyaya ve alışveriş sitelerine doğrudan etkisi oldu” diyen Oral, dijitalleşmenin öneminin farkında olsa dahi henüz bu konuda adım atmayan şirketlerin pandemi ile birlikte zaruri olarak dijitalleşmeye ağırlık verdiğini ve atılan adımların olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

İsmail Hakkı Polat ise pandemiyle birlikte blokzincir alanındaki çözümlerin öne çıktığını belirterek, blokzincirin işlemleri şeffaf, kullanıcıları anonim bırakan yapısının dünyada pek çok iş mekanizmasına yeni çözümler getireceğini vurguladı.

Polat, pandeminin yarattığı “yeni normaller” bakımından uzaktanlık, sosyal mesafeyle birlikte gelen temassızlık ve hijyeniklik ile hali hazırda bulunan güven eksikliğiyle ilgili konuların pandemi süreci ne kadar devam ederse o kadar kalıcı etkiler yaratacağını ifade etti.

Yasin Oral ve İsmail Hakkı Polat’ın katıldığı yayını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN