Paribu CEO’su Yasin Oral Fintechtime’daki yazısında kripto para ekosistemini değerlendirdi

Paribu CEO’su Yasin Oral, Fintechtime dergisinin Ocak & Şubat sayısı için kaleme aldığı yazıda 2020 değerlendirmelerine ve 2021 beklentilerine yer verdi.

2020 boyunca Bitcoin’e olan ilginin, 2019’a göre arttığına ve Paribu’nun kullanıcı sayısının 1 milyona ulaştığına değinen Oral; özellikle pandemi etkisiyle tüm dünyada güç kazanan dijitalleşme dalgasının piyasayı hareketlendirdiğinden bahsetti. Konuyla bağlantılı olarak Paribu’nun verilerini paylaştı: “Global hacimler, pandeminin etkilerinin piyasalarda hissedildiği Şubat-Mayıs arasında, önceki 4 aya göre %70 oranında attı. Bu artış, Paribu’nun istatistiklerine de yansıdı. Hem kullanıcı sayımızda hem de işlem hacmimizde, geçen seneye göre %130 bir artış gerçekleşti.”

Bireysel yatırımcılar kadar kurumsal yatırımcıların sayısında da artış göründüğünü ve insanların kripto paraya olan güvenlerinin arttığını, bakış açılarının değiştiğini ifade etti. Bununla birlikte kripto paraların da değer kazandığını ve özellikle Bitcoin’in performansının tüm dünya tarafından ilgiyle izlendiğini belirtti.

Yasin Oral, 2021 yılı ile ilgili beklentileri üzerine şunları paylaştı:

Blokzincir ekosisteminin kendi dinamiklerinin teknolojiye dayalı olması, Ethereum güncellemesi, Bitcoin’in gösterdiği performans gibi pek çok etken sayesinde kripto para dünyasına olan ilgi artarak devam edecek. Sadece pandemiden dolayı değil; bilinirlik ve algı düzeyi değiştikçe, ülkemizde ve dünyada kripto paraya olan ilgi sürekli artacak. Biz Paribu olarak, bilinirlik ile ilgili üzerimize düşeni yapıyoruz. Resmi blogumuz ParibuLog ve Youtube kanalımız üzerinden düzenli olarak içerikler paylaşarak, kripto para ve blokzincir ekosistemine dair bilgi aktarımları yapıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde bilinirlik artıyor ve artmaya devam edecek.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu içerik en son 11 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN