Paribu, Afrika’daki 5. su kuyusunu Dünya Su Günü’nde açtırdı

Türkiye’nin lider kripto para işlem platformu Paribu, dünyadaki dezavantajlı bölgeler için sürdürülebilir projeler yürüten Sen De Gel Derneği iş birliğiyle “Dünya Su Günü“nde Afrika ülkesi Gambiya’da su kuyusu açtırdı.

Kullanıcılarına hızlı, kolay ve güvenli kripto para işlem hizmeti sunan Paribu, Sen De Gel Derneği aracılığıyla Afrika’daki 5. su kuyusunu açtırdı. Gambia’da Sare Dambel Jawo köyünde açılan su kuyusundan 500 kişi yararlanabilecek.

Birleşmiş Milletler ‘in “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını” referans alan Paribu, bunlardan 3’ü olan “yoksulluğa son”, “nitelikli eğitim” ve “temiz su ve sanitasyon” konularında sorumluluk aldığını açıklamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Paribu CEO’su Yasin Oral, “Yarının dünyası için herkesin sorumluluk alması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkelerin üçte birinde, orta veya yüksek düzeyde suya erişim sorunu yaşanıyor. Temiz suya erişim konusunda zorluklarla karşı karşıya kalınıyor. Bu alanda sorumluluk aldık ve harekete geçtik. Sen De Gel Derneği ile birlikte açtırdığımız kuyu sayısı 5’e ulaştı. Toplam 2550 kişi bu kuyular sayesinde temiz suya erişebiliyor” dedi.

Yasin Oral, daha çok insanın temiz suya ulaşabilmesi için ulusal ve uluslararası çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

 

 

 

Bu içerik en son 25 Nisan 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN