MiCA, ABD için bir model oluşturabilir

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

MiCA, ABD için bir model oluşturabilir

 SEC’de (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) komisyon üyesi Hester Peirce, dün Londra’da düzenlenen Kripto ve Dijital Varlıklar Zirvesi’nde bazı açıklamalarda bulundu. Avrupa’nın dönüm noktası niteliğindeki kripto para düzenlemesinin ABD için bir model oluşturabileceğini söyledi.

Kullanıcıları, riskler hakkında bilgilendiren bir sistemden yana olduğunu ve “inovasyona izin veren bir düzenleyici model bulmanın herkes tarafından dikkate alındığının da altını çizdi.

Kenya’dan web3 adımı

Kenya hükümeti, Afrika’da bir blokzincir ve web3 merkezi başlatmak için Abu Dabi merkezli blockzincir platformu Venom Foundation ile anlaşma imzaladı. Yapılan ortaklığın kapsamında; finans, tedarik zinciri, tarım, ticaret ve sınır ötesi ticaret dahil olmak üzere kıtanın kilit sektörlerinde blokzincir inovasyonunun yönlendirilmesine katkıda bulunmaya çalışılacağı belirtildi.

Planlanan blokzincir ve web3 merkezi, Afrika teknoloji şirketleri ve devlet kurumları için merkezi bir platform görevi görerek bilgi alışverişini ve paydaş iş birliğini teşvik edecek. Anlaşma kapsamında üretilen çözümler, Kenya ve diğer Afrika ülkelerini dijital dönüşümde desteklemek için araç ve kaynak sağlayacak.

Lihtenştayn Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul etmeyi planlıyor

 Lihtenştayn Başbakanı Daniel Risch, Alman Handelsblatt gazetesine verdiği demeçte, Lihtenştayn’ın Bitcoin’i devlet hizmetleri için ödeme aracı olarak kabul etmeyi planladığını söyledi. Risch’e göre teklif, herhangi bir kripto para biriminin derhal İsviçre frangı ile değiştirilmesini öngörüyor.

Hem Başbakan hem de Maliye Bakanı olan Risch, frankın resmî para birimi olduğunu ve Bitcoin’e eşit statü verilmeyeceğini söyleyerek ekledi: “Kripto paralar hâlâ çok riskli ancak bu değerlendirme değişebilir.”

Barbie ve Boss Beauties, web3 dünyasında NFT koleksiyonu çıkardı

Barbie üreticisi Mattel, kadınların liderliğindeki web3 markası Boss Beauties ile güçlerini birleştirdi. Popüler oyuncağın ilk kez piyasaya sürüldüğü 1959 yılından bu yana üstlendiği birçok kariyeri yansıtan bir dizi on chain sanal koleksiyon ürününü piyasaya sürdü.

Boss Beauties x Barbie koleksiyonu, Barbie’nin 250 mesleğine ithafen Boss Beauties’in kendine özgü tarzıyla tasarlanmış NFT’ler içeriyor. İlk seride sanatçılar, astronotlar, CEO’lar, doktorlar, veterinerler, pilotlar ve daha fazlası yer alacak.

 

Bu içerik en son 28 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN