Kripto para ekosisteminde 120 milyonun üzerinde bağış toplandı

BloombergHT’deki yayına konuk olan Paribu Araştırma ve Raporlama Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para bağışı hakkında merak edilen bilgileri aktardı.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından kripto para ekosistemindeki kurumların ve afet bölgesine destek olmak amacıyla sorumluluk alması, bugünkü yayının konusuydu.

Erkul, 2020 yılında Paribu’nun, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Unicef Türkiye adına kripto para bağışı toplanmasına olanak sağladığını ve bu alanda ilk adımı attığını belirtti. Bugün yaşanan afetle birlikte Paribu ve ekosistemdeki pek çok kurum kripto para bağışı toplayarak deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için çalışan sivil toplum kuruluşlarına destek verdi.

Toplam bağış miktarı 120 milyon liranın üzerinde

Paribu’nun ilk andan itibaren kripto para bağışı toplamak üzere ilgili resmî kurumlarla görüşme gerçekleştirdiğini dile getiren Semih Sercan Erkul, sivil toplum kuruluşları için kripto para hesaplarının tanımlandığını aktardı. Paribu Afet Destek Sayfası üzerinden toplanan bağışların değeri 20 milyon liranın üzerine çıktığını söylerken; “Kripto para ekosisteminin toplamda ulaştığı bağış ise, 120 milyon liranın üzerinde” diyerek güncel bağış rakamıyla ilgili bilgi verdi.

Kripto para bağışlarının güvenilirliği

Bunlara ek olarak, onchain yani blokzincir üzerinde teyit edilemeyen veya itibari para cinsinden yapılan bağışlara da değinen Erkul, insanların bu bağışları nasıl teyit edeceğini şu şekilde açıkladı: “Blokzincir denildiğinde herkesin aklına çevrimiçi yani bir hesap defteri gelmesi gerekir. Bu defter üzerinde yazılan bilgilerin herkes tarafından görülebilmesi ile sağlanan şeffaflık, işlemlerin teyit edilmesine de olanak tanıyor. Blokzincir üzerinde defterleri arayarak hesaplar arasında hangi işlemlerin yapıldığını görebiliyoruz. Ethereum için Etherscan, Avalanche için Snowtrace üzerinden bakılabilir. Bu da bireylerin kripto para bağışlarını güvenle yapmasına olanak sağlar.”

Kripto para bağışlarıyla ilgili merak edilenlerin yanıtlandığı yayının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 22 Şubat 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN