“Kripto para çıkarmak kolay, teknolojisini inşa etmek zor”

“Yekta Kopan ile Yarının Dünyası” Youtube serisinin ikinci bölüm konukları Paribu CEO’su Yasin Oral ve BloombergHT spikeri Güzem Yılmaz Ertem oldu.

Yasin Oral’ın Paribu’yu kurma hikayesiyle başlayan sohbet, kripto para piyasaları, ekonomik ve dijital dönüşüm süreci gibi başlıklarla devam etti.

Yasin Oral, Paribu’nun dünden bugüne yolculuğundan bahsederken Paribu’nun günlük işlem hacminin 1 milyar dolara ulaştığını belirtti. Geleneksel borsayla kıyaslandığında daha kolay işlem yapılabilmesinin de bu talebi olumlu yönde etkilendiğine değindi.

“Teknolojiye adaptasyon sürecimiz hızlı”

Yekta Kopan’ın alternatif bankacılık üzerinden ülkenin değişimlere hızlı adapte olduğunu dile getirmesi üzerine Ertem, “Biz teknolojiyi kullanan ülkeyiz, üreten ve geliştiren ülke değil. Dolayısıyla fintechte göğsümüzü kabartarak biz buradayız diyoruz” diye konuştu.

Yasin Oral, “Teknolojiye adaptasyon sürecinin bizde hızlı olduğunu her şeyde görüyoruz, sosyal medyada bile öyle” dedi ve bunu her zaman dile getirdiğinin de altını çizdi.

“Kripto para çıkarmak kolay”

Yekta Kopan’ın “Türkiye’nin kendine ait bir kripto parası olur mu?” sorusuna karşılık Oral, “Kripto para çıkarmak çok kolay, teknolojisini inşa etmek zor ve şu an bizim yaptığımız bu” yanıtını verdi.

Pandemi ve onunla birlikte gelen değişimin etkilerinden ve devletin piyasayla ilgili regülasyon planlarından bahseden Kopan, “Bu değişimi nasıl görüyorsunuz?” diye sordu.

Oral, kripto paraların insanlar tarafından kabul edilen paralar olduğunu ve güven olduğu sürece aracıya ihtiyaç duymadıklarını belirterek “Güven alanı oluşturulduktan sonra değişim, kendi dinamikleri içinde olacaktır” dedi.

Ertem ise, “Bence otoriteler buna karşı çıkmak yerine yanında olmalı” ifadesini kullandı.

Yarının dünyası nasıl olmalı?

“Yarının dünyası nasıl olmalı?” diye soran Yekta Kopan’a Yasin Oral, “Yarının dünyası, finansal olarak herkesin kendi bağımsızlığını edindiği bir şekilde olacak” dedi. Oral, sevgi ile hoşgörünün de eksik olmaması gerektiğine değindi.

Bölümün tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN