JPMorgan, Hindistan’da blokzincir hizmeti sunmaya hazırlanıyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

JPMorgan, Hindistan’da blokzincir hizmeti sunmaya hazırlanıyor

JPMorgan, ülkenin en yeni uluslararası finans merkezinde bankalar arası dolar işlemlerini gerçekleştirmek için blokzincir tabanlı bir platform sunmak üzere altı Hint bankasıyla görüştü.

Mevcut sistemdeki işlemleri hızlandırmayı amaçlayan bu proje için Uluslararası Finansal Hizmetler Merkezi Otoritesinin onayının ardından JPMorgan’ın blokzincir platformu Onyx’te başlatılacak.

Louis Vuitton’dan web3 hamlesi

Fransız lüks evi Louis Vuitton, ikonik kasasını dijital bir koleksiyon parçası olarak tanıttı. Marka, web3 teknolojisi tarafında yaptığı yatırımların yanı sıra, dijital koleksiyon öğelerini satın almak için kripto para birimlerinin bir ödeme yöntemi olarak kullanılabileceğini de duyurdu.

Yellen’dan kripto para için regülasyon çağrısı

ABD Hazine Bakanı ve eski FED başkanı olan Janet Yellen, kripto paranın daha fazla regülasyona ihtiyaç duyduğunu söyledi. Verdiği bir röportajda konuyla ilgili olarak; bir dizi risk tespit ettiklerini ve ek düzenlemenin geçtiğini görmek için Kongre ile birlikte çalışmak istediklerini dile getirdi. Ayrıca, “Sistemde ek düzenlemenin uygun olacağı bazı boşluklar görüyorum” şeklinde bir yorumda bulundu.

Defactor Labs, 100 milyon dolarlık tahvili token haline getirdi

Merkeziyetsiz finans (DeFi) kredi platformu olan Defactor Labs, 100 milyon dolarlık tahvili, token hâline getirdi. 6 Haziran itibarıyla ERC-3643 token standardını kullanarak Polygon ağında token hâline gelen tahvillerin, gerçek dünya varlıklarının teminat olarak kullanılarak küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi olarak verilmesi bekleniyor.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN