İtalya ve Güney Kore’den CBDC iş birliği

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle: 

İtalya ve Güney Kore’den CBDC iş birliği

İtalya Merkez Bankası 5 Aralık’ta resmi kanalları aracılığı ile Güney Kore’nin Merkez Bankası ile ödeme sistemleri konusunda bir ön sözleşme imzaladığını kamuoyuna duyurdu. Bilgi ve iletişim teknolojisi (ICT) konularında karşılıklı bilgi ve enformasyon paylaşımı üzerine imzalanan sözleşme, gerçek zamanlı ödeme sistemleri ve CBDC konularını esas alarak hazırlandı.

Fransa’nın en büyük bankalarından Société Générale, stabil kripto para piyasaya sürdü

Fransa’nın en büyük üçüncü bankası Société Générale, euro çıpalı stabil kripto parasını piyasaya sürerek bu alanda ilk piyasaya giren Avrupa devi oldu. EURCV tamamen euro ile desteklenecek ve banka müşterilerinin dijital varlık piyasasına katılmasına da olanak tanıyacak. Geniş bir müşteri tabanına sunulacak ve işlem yapılabilecek. Société Générale Forge CEO’su Jean-Marc Stenger, bu gelişmenin, bankanın kripto piyasasındaki rolünü vurguladığını belirterek euro cinsinden bir stabil kripto paranın gerekliliğini vurguladı.

İsviçre, belediye ödemelerinde BTC ve USDT kabul edecek

İsviçre’nin Lugano kentinde kurumlar ve vatandaşlar, belediye ödemelerini Bitcoin ve USDT kullanarak yapabilecek. Lugano sakinleri artık faturalarındaki İsviçre QR-fatura kodunu tarayarak vergi yükümlülüklerini ve diğer hizmetleri kolayca yerine getirebilecek. Bu işlem, kripto para birimi tercihi yapıldıktan sonra mobil cüzdan aracılığıyla yapılabilecek.

Megadeth, NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü

Efsanevi metal grubu Megadeth, 5 Aralık’ta hayranlarına dijital ve fiziksel içeriklere erişebilecekleri NFT koleksiyonunu X hesabı üzerinden duyurdu. 5 bin parçalık koleksiyonda grubun dijital maskotu Vic Rattlehead’in yer aldığını söylendi. Milyonlarca hayrana sahip olan Megadeth, bu duyuru üzerine oldukça olumlu tepkiler aldı.

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN