İsviçre’den kripto para hamlesi

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları

İsviçre’den kripto para hamlesi

İsviçre devletine bankası Post Finance, müşterilerine kripto para hizmeti sunacağını açıkladı. Ülkenin en büyük beşinci bankası olan Post Finance, 2.5 milyon müşterisine öncelikle Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto para birimlerine yönelik alım satım ve saklama hizmeti verecek. İlerleyen dönemlerde farklı kripto paralar da eklenecek.

Sygnum ile ortaklık kuran PostFinance’in  Baş Yatırım Sorumlusu Philipp Merkt, konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Dijital varlıklar finans dünyasının ayrılmaz bir parçası hâline geldi ve müşterilerimiz bu pazara güvenilir ana bankaları olan PostFinance’den erişmek istiyor. Sygnum Bank gibi mükemmel hizmet sunan saygın ve köklü bir ortak her zamankinden daha önemli”

Avrupa bankaları dijital tahviller için harekete geçti

Avrupa bankaları, son dönemlerde birçok şirkette olduğu gibi blokzincir teknolojisine yöneldi. İsveç ve Fransa’dan iki banka, dijital tahviller için ‘sürdürülebilir’ blokzincir platformunu başlattı. Platform, kurumsal müşterilerin dijital olarak tahvil ihraç etmelerini, ticaret yapmalarını ve takas etmelerini sağlayarak geleneksel yöntemlerden daha verimli ve güvenli bir süreç sağlayacak.

SEB ve Credit Agricole Bank’ın “so|bond” adlı ortak bir projesi olan platform, blokzincir ağının “Proof of Climate awaReness” adlı bir doğrulama protokolü kullanarak çevre üzerindeki ayak izini en aza indirecek.

Ralph Lauren kripto para ödemesi kabul edecek

Dünyanın en büyük moda markalarından biri Ralph Lauren, Miami’de açtığı mağazasında, kripto para birimleri ile ödeme kabul edecek. Yapılan bir basın açıklamasında; müşterilerin Bitcoin, Ethereum ve MATIC’i kullanarak mağazadan alışveriş yapabilecekleri belirtildi. Ralph Lauren, bir süredir web3 alanında varlığını göstermek için çalışmalar yapıyordu.

Satoshi Nakamoto, 48. doğum gününü kutladı

Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto 5 Nisan’da 48 yaşına bastı. Gerçek kimliği bilinmese de Satoshi Nakamoto, doğum gününü P2P Foundation’a kaydolurken verdiği 5 Nisan olarak kutluyor.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN