Hindistan’da kripto para savunucularından ödeme ağlarına erişim talebi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Hindistan’da kripto para savunucularından ödeme ağlarına erişim talebi

Hindistan’da kripto paraya getirilen yüksek vergilendirme ve kurum iş birliklerini engelleyen düzenlemelere karşı kripto para politikalarını savunan yapılar tarafından gerçek zamanlı ödeme sistemi Birleşik Ödemeler Arayüzü’nde (UPI) kripto paraya yeniden erişim verilmesi yönünde talep iletildi.

Ülkede mart ayından bu yana kripto para işlem platformlarına AML uyumluluğun da gelmesiyle yasal zeminin oturduğunu öne süren kripto para savunucuları, iki kez ödeme ağlarında uygulanan erişim yasağının kaldırılmasını teklif etti. Önümüzdeki günlerde bu konuda üçüncü teklifin sunulması bekleniyor.

Biden’dan kripto para yatırımcılarını koruyan borç anlaşmasına ret

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Yedi Grup (G7) Zirvesi’nde kripto para yatırımcılarına fayda sağlayacağı iddia edilen borç tavanı anlaşmasına karşı olduğunu ifade etti. Düzenlediği basın toplantısında önerilen şartların kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Biden, vergi gelirlerini artırma amacıyla kripto paralarda sergilediği bu tutumu, gayrimenkul takasları için de sergiliyor. Bu sayede ABD hükümeti yaklaşık 40 milyar dolar vergi geliri sağlayabilir. Ancak Cumhuriyetçi liderler de bu tutumu reddettiği için karşılıklı tartışmalar sürüyor.

Bu içerik en son 23 Mayıs 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN