“Günün konuşulanı yine Bitcoin oldu”

BloombergHT’de yayınlanan “30 Dakika” programının bugünkü konuğu Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Duygu Sarı oldu ve gündemdeki başlıkları değerlendirdi.

Gündemin başlıkları arasında; Avrupa bankalarının kripto paraya olan ilgisi, Rusya yatırım fonlarındaki Bitcoin yasağı ve Bitcoin arzındaki yükseliş vardı.

Geleneksel finansçılar kripto paraya yöneliyor

Geçtiğimiz günlerde BBVA İsviçre’nin önce Bitcoin, ardından Ethereum’u saklama ve işlem hizmetleri kapsamına aldığını duyurmuştu. Dün de İsviçre merkezli bir banka olan Swissquote, kendi kripto para platformunu kuracağını açıkladı.

Duygu Sarı, söz konusu gelişmelere dair, “Geleneksel finans oyuncularının Kripto ekosistemine olan ilgi ve katkılarını görmek bizim için sevindirici” yorumunu yaptı.

Rusya, Bitcoin yatırımlarını yasakladı

Avrupa tarafından yenilikçi hamleler gelmeye devam ederken, Rusya tarafında tam tersi yönde haberler geliyor. Rusya Merkez Bankası, yatırım fonlarının kripto paralara yatırım yapmasını resmi olarak yasakladığını açıkladı. Ancak blokzincir teknolojisine yatırım yapan ETF’ler, bu yasaklara dahil değil.

Sarı, Rusya’nın bu hamlesinde ETF’leri dahil etmemesini kripto paraların arkasındaki teknolojiyi desteklediği yönünde yorumladı. Ek olarak, “Dünyada yaklaşık 65 milyar dolarlık bir dijital varlık yönetildiği düşünülürse Rusya’nın bu yöndeki kararının, diğer ülkelerden daha farklı yönde olduğunu görüyoruz. Umuyoruz ki ilerleyen günlerde daha pozitif yönde haberler duyuyor oluruz” şeklinde durumu değerlendirdi.

Bitcoin arzı yükseliyor

Toplamda 21 milyon olan Bitcoin arzının yaklaşık 90%’lık kısım çıkarılmış durumda. Ancak arzın kalan son %10’luk kısmının çıkarılması onlarca yıl sürebilir. Buna bağlı olarak Sarı, “Arzın kısıtlı olması, kripto ekosisteminde parasal genişleme karşısında bir anti enflasyonist olma olasılığını da beraberinde getiriyor” şeklinde yorumda bulundu.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN