G7’de kripto iş birliği stratejisi geliştirilecek

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

G7’de kripto iş birliği stratejisi geliştirilecek

İngiltere, Japonya, ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Avrupa Birliği’nden liderlerin katılacağı bir sonraki G7 Zirvesi’nde “kripto paralar” konuşulacak. Kyoto Haber Ajansı’nın aktardığı haber göre, 19-21 Mayıs tarihleri arasında Japonya’nın Hiroşima şehrinde toplanacak liderler, kripto para ile ilgili şeffaflık, güven ve regülasyon konularını masaya yatırarak iş birliği stratejisi geliştirecek. 

Bu ülkeler arasında halihazırda kripto paralarla ilgili regülasyonu olan tek ülke Japonya. Avrupa Birliği’nde uzun zamandır beklenen MICA’nın (Kripto Varlık Piyasaları Düzenleme Tasarısı) 2024 yılında hayata geçmesi bekleniyor. Kanada, dijital varlıkları menkul kıymet olarak görürken, ABD ise halihazırda var olan finansal regülasyonları kripto paraya uygulama çalışmaları gerçekleştiriyor. Geçen ay IMF, Uluslararası Ödemeler Bankası ve G20 ülkeleri de bir standart oluşturmak için birlikte çalışacaklarını duyurmuştu.

Gucci ve Yuga Labs’ten Metaverse iş birliği

Dünyaca ünlü giyim markası Gucci; Bored Ape Yacht Club, CryptoPunks gibi birçok tanınmış NFT koleksiyonunun arkasındaki web3 şirketi Yuga Labs iş birliği gerçekleştireceğini duyurdu. Business of Fashion’da çıkan habere göre, taraflar web3’te ortak moda ve eğlence fırsatlarını keşfetmek için bir anlaşma imzaladı. Gucci ve Yuga Labs arasındaki anlaşma kapsamında Metaverse’de moda ve eğlence arasında köprü görevi görecek bir etkileşimle, her iki şirket de topluluklarını genişletmeyi planlıyor. Gucci ve Yuga Labs daha önce de “Gucci Grail” koleksiyonu için bir araya gelmişti. 

Fidelity, kripto ve token araştırma ekibi kuruyor

Dünyanın en büyük finansal hizmet sağlayıcılarından biri olan Fidelity, aralık ayında Metaverse’te finansal hizmet sunmak için hazırlıklara başlamış ve ABD’de ticari marka başvurusu yapmıştı. Fidelity, şimdi de token’lar ve ilgili blokzincir protokollerinin değerlendirilmesi için veri ve teknik çerçeveler üzerinde çalışma yapacak bir ekip kuruyor. Ekip, Varlık Yönetimi Birimi’ne bağlı olacak.

Kripto etkinlikleri Londra’dan Paris’e mi kayıyor?

İngiltere Brexit’ten sonra kripto merkezi olmak için, Dijital Para Birimleri Forumu’nu kurma,  vergi muafiyeti getirme, İngiltere Ulusal Suç Teşkilatı’nda (NCA) kripto birimi kurma gibi çeşitli adımlar atıyor. Ancak The Block’ta yayınlanan habere göre, kripto dünyası Londra’ya olan ilgisini şimdiden Paris’e kaydırmaya başladı. Geçen yıl düzenlendiğinde 2500’den fazla katılımcıya ev sahipliği yapan Token2049 ve Digital Assets Summit’in bu yıl Londra’da gerçekleşmeyeceği açıklandı. Token2049 organizasyonunu gerçekleştiren isimler yaptıkları açıklamada, bu yıl yalnızca Singapur’da bir etkinlik düzenleyeceklerini belirtti. Digital Assets Summit’in de Londra ve New York yerine sadece Washington’da düzenleneceği belirtildi.

Buna karşın, kripto dünyasının Paris’e olan ilgisi ise her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Paris Blockchain Week’e 8 bin 500 kişi ile rekor katılım sağlandı. NFT Paris’te de yaklaşık 18 bin kişi Eiffel Kulesi’nin etrafında toplanmıştı. Uzmanlar, Paris’in tercih edilme sebebini Fransa’nın web3 unicorn’larına ev sahipliği yapması ve blokzincir mühendisleri için bir merkez konumunda olmasına bağlıyor.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN