Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB), kurumsal kripto varlıklar için adil değer yaklaşımını benimsedi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.  

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Finansal Muhasebe Standartları Kurulu, kurumsal kripto varlıklar için adil değer yaklaşımını benimsedi

Amerika’da şirketlerin bilançolarındaki varlıkları nasıl raporlamaları gerektiğini belirleyen FASB (Finansal Muhasebe Standartları Kurulu), şirketlerin kripto varlıklarındaki “adil değer” değişikliklerine izin verecek bir güncelleme yayınladı.

Bu hareket, bilançolarında kripto varlık bulunan MicroStrategy gibi şirketlere fayda sağlayacak. Mevcut kurallara göre şirketler, ellerinde tuttukları kripto paranın değeri, satın alma fiyatından daha düşükse, varlıkları satmasalar bile zarar bildirmek zorunda. Ancak yeni kurallar dahilinde şirketlerin, ellerinde tuttukları varlıkların gerçeğe uygun değerini, maliyet esasını ve türlerini bildirmesi zorunlu olacak. Bu kuralların yer aldığı ve kurul tarafından oy birliğiyle kabul edilen belge 15 Aralık 2024’ten sonra yürürlüğe girecek.

İsviçre, Rulematch’e ev sahipliği yapıyor

Nasdaq’ın teknolojisini kullanan ve İspanya’nın dijital varlık öncüsü Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) da dahil olmak üzere, yedi banka ve büyük menkul kıymet firmaları ile bankalar için yeni kripto para platformu Rulematch, İsviçre’de. Seçkin kurumsal katılımcılar için dolar karşısında Bitcoin ve Ether spot ticareti sunacak olan Rulematch, İsviçre’nin banka dostu Metaco’nun kripto saklama teknolojisinin yanı sıra, Nasdaq’ın işlem öncesi risk kontrolleri, ticaret eşleştirme ve piyasa gözetimi özelliklerini kullanıyor. Rulematch, Hollanda merkezli Flow Traders, Consensys Mesh ve eskiden Avaloq olarak bilinen FiveT Fintech tarafından destekleniyor. BBVA dışında Almanya’daki DLT Finance tarafından da kullanılıyor.

Fnality, ödeme işlemlerinin ilk aşamasına başladı

 Londra merkezli bir blokzincir ödeme firması Fnality, İngiltere Merkez Bankası’nda tutulan fonları tokenize edererek canlı işlemlerin ilk aşamasını başlattı. The Block ile paylaşılan bir açıklamada Fnality, Lloyds Banking Group, Banco Santander ve UBS’in katılımıyla Sterling Fnality ödeme sistemini başlattığını söyledi.

Şirket, sistemik bir toptan ödeme sisteminde merkez bankası fonlarının güvenliğini ve kurumsal kalitesini ilk kez blokzincir teknolojisinin yenilikçi işlevselliği ve esnekliği ile bir araya geldiğini belirtti.

Bu içerik en son 18 Aralık 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN