Mert Altaç: “Fenerbahçe Token’daki ön satış hasılat rekoru hâlâ kırılamadı”

Paribu Ürün Müdürü Mert Altaç, FB TV’de yayınlanan Medya 101 programına konuk oldu. Yayında kripto para sektöründe yaşanan son gelişmeleri anlatan Mert Altaç, Paribu ile Fenerbahçe Spor Kulübü iş birliğine dair soruları da yanıtladı.

Kripto paraların 2020 ve 2021 yıllarında yarattığı etkinin değerlendirildiği yayında kripto para platformlarının rolünü anlatan Mert Altaç, platformların kullanıcıların işlem yapmasını kolaylaştırdığını dile getirdi.

“Listelenen projenin niteliği, platformlar arasındaki en belirgin farkı oluşturuyor”

Platformların birbirlerinden ayrılan çeşitli noktaları olduğunu belirten Mert Altaç, kripto paraların listelenmesinde gösterilen hassasiyetin en önemli fark olduğunun altını çizdi ve ekledi: “Tabii ki platformların teknik özellikleri ayrıştırıcıdır. Ancak temelde listelenen projenin niteliği, platformlar arasındaki en belirgin farkı oluşturuyor.”

Programda Paribu’nun sektördeki konumuna değinen Mert Altaç, Paribu’nun yaptığı iş gereği global olduğuna dikkat çekerken konuyla ilgili olarak görüşlerini şöyle aktardı: “Şu anda yaklaşık 6 milyon kullanıcımız var ve her gün artmaya devam ediyor. İnsanların sektöre dair bilgi birikimleri de ciddi anlamda artıyor. Bu noktada biz de elimizden geldiği kadar bu işin eğitim kısmına önem vermeye, kullanıcılarla bilgi paylaşmaya çalışıyoruz. Kısa zaman sonra yabancı kullanıcı kabul etmeye başlayacağız ve bu anlamda kendi açımızdan zincirin son halkasını tamamlamış olacağız.”

“İnsanların öncelikle işlem yaptığı platforma güven duymaları gerekiyor”

Programda kripto para işlem platformlarının güvenilirliği konusuna da değinildi. Bu noktada kullanıcıların bilinçli olmasının yanı sıra, platformların aldığı önlemlerin de önemli olduğunu belirten Mert Altaç, “Bizim sektörümüz nispeten yeni bir sektör. Yaklaşık 10-12 yıllık ve popüler olduğu zaman dilimi de 5 yıl.  Biz Paribu olarak, zaten bir regülatör varmış gibi hareket ediyoruz. Bir yıldır tüm cüzdanlarımızı bağımsız bir denetleme kuruluşuna denetlettirip her ay da bu raporu web sitemizde paylaşıyoruz. Dolayısıyla insanların öncelikle işlem yaptığı platforma güven duymaları gerekiyor. Aradıkları güveni bunun gibi hareketlerde bulabilirler” şeklinde görüşlerini aktardı.

“Fenerbahçe Token hâlâ en yüksek ön satış hasılatına ulaşmış fan token projesi”

Paribu’ya blokzincir projesi geliştirme teklifiyle gelen çok kişi ve kurum olduğunu dile getiren Mert Altaç, Paribu ve Fenerbahçe arasındaki iş birliğine değinerek Fenerbahçe Token’ın çıkış sürecini şu sözlerle anlattı: “Fenerbahçe çok hazır bir şekilde geldi ve bu da doğru bir iş birliğini ortaya çıkardı. Çok hızlı bir şekilde Fenerbahçe Token projesini hayata geçirdik. Fenerbahçe Token hâlâ en yüksek ön satış hasılatına ulaşmış fan token projesi. Dönemin kuruyla yaklaşık 52 milyon dolarlık bir hasılat elde edildi ve bu bir dünya rekoru. Üstelik şu anda da geçerliliğini koruyor.”

Fenerbahçe Token, uçtan uca yürüttüğümüz ilk proje

FB Token üzerinden utility token’larının da değerlendirildiği yayında Mert Altaç, bu token’ların tanımlamasını yeniden hatırlattı ve şu açıklamalarda bulundu: “Utility token’lar konusunda kulüplerin çok ciddi sorumlulukları var. Çünkü blokzincir üzerinde, aksi daha önceden kodlanmadıysa hiç silinmeyecek projelerden bahsediyoruz. Kulübün sağladığı avantajlara ulaşılmasını sağlayan kripto paraların sürdürülebilir modelde olması ve bugün başlatılan projenin, üstüne katarak devam ediyor olması gerekir. Paribu olarak bizim bir proje yapmadan önce dikkat ettiğimiz en önemli noktalardan biri de bu. Fenerbahçe ile yaptığımız proje de bu nitelikleri kapsıyor. Bununla birlikte bizim için sektörde uçtan uca yürüttüğümüz ilk proje olma özelliğini de taşıyor.”

Bu içerik en son 16 Ocak 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN